Fogyókúrás túrógombóc málnaöntettel: igazán egyszerű, és nagyon finom
Ez a legkönnyebb és leggyorsabb, egyben legfinomabb kalóriaszegény túrógombóc, amit diéta alatt is bátran ehetsz.
A túrógombóc készítésétől sokan tartanak, mert könnyű elrontani: előfordulhat, hogy szétesik, esetleg kemény lesz. Pedig néhány bevált praktikával garantált a siker.
Fontos, hogy a gombócokat összeállítás után pihentetni kell, hogy a búzadara megduzzadjon, és magába szívja a nedvességet. Nem szabad továbbá lobogó vízben főzni, mert könnyen szétesnek.
Nyáron, amikor bőséges a gyümölcsválaszték, érdemes a gombócba is csempészni. A zsemlemorzsa helyett pedig dióba is forgathatod. A túrógombócokat megszórhatod fahéjas porcukorral, de kínálhatod vaníliasodóval vagy meggyszósszal is.
A túrót villával törjük össze, majd adjuk hozzá a tojásokat, a vaníliás cukrot, a sót, a citrom reszelt héját, és keverjük össze. Dolgozzuk hozzá a búzadarát. Ilyenkor még lágy a massza. Takarjuk le, és tegyük a hűtőbe legalálább két órára, hogy a búzadara megszívja magát.
Közben egy lábosban hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a zsemlemorzsát, és kevergetve pirítsuk aranybarnára.
Főzés előtt vizes kézzel formázzunk tetszőleges nagyságú gombócokat, és mindegyikbe rejtsünk meggyet.
Egy nagy fazékban forraljunk vizet, majd amikor csendesen forr, tegyük bele a gombócokat. Főzzük körülbelül nyolc percig. Ha feljönnek a gombócok a víz tetejére, hagyjuk még egy-két percig a fazékban, majd szűrjük le.
Amikor a gombócok puhák, szedjük ki őket a vízből, csepegtessük le, és forgassuk bele a pirított zsemlemorzsába.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu