Gyerekkori kedvenc a sonkás melegszendvicskrém: mutatjuk, hogy készítsd el otthon

1
Nyomtatás
40173989 3065713 6de1cf60585cd25e51995ffe5f6916fb wm
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az ízes kence nem igényli a feltéteket, de ettől még bármit pakolhatsz a kenyérre, amit csak megkívánsz.

Kencékből sosem elég, friss pékárura kenve vagy zöldséggel mártogatva isteni finomak, én azonban a legjobban a házi szendvicskrémet szeretem, amelyből melegszendvics is készülhet. A kencében sonka is helyet kap, úgyhogy önmagában is teljes az élmény, de aki szeretné, még bátran felturbózhatja a kenyeret különböző feltétekkel.

A krémre kerülhet még sonka, kolbász, gombaszeletek, csemegekukorica és persze sajt, ezektől a plusz alapanyagoktól még finomabb lesz az otthon készült melegszendvics. A bekevert krém fóliával lefedve, hűtőben 1 hétig tárolható gond nélkül.

Melegszendvicskrém

40174407 d5dc67da2ec51fee4171dfa0ea4c383b wm

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 300 gramm sajt
  • 6 evőkanál vaj
  • 1 darab tojás
  • 6 szelet sonka
  • 4 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál tejföl
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A sajtot reszeljük le, adjuk hozzá a puha vajat, tojást, majonézt, tejfölt, a finomra vágott sonkát, sót és borsot, az egészet keverjük krémesre.

A krémet kenjük kenyérre, bagettre vagy zsemlére. Aki szeretne, tegyen még rá sonkát, kolbászt és sajtot. 180 fokos sütőbe tolva 10-18 perc alatt süssük szép aranybarnára.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon