Mentás zöldborsókrém: friss, könnyű és egészséges szendvicskrém

4
Nyomtatás
mentas-zoldborso-krem
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a zöldborsós mártogatós a lime, a menta és chili izgalmas ízkombinációjával garantáltan új szintre emeli az esti nassolást.

Szerintem a legjobb recept az, ami gyorsan és egyszerűen elkészíthető és akár többféleképpen felhasználható. Itt van például ez a mentás zöldborsókrém!

Elkészíted, és máris megvan a tökéletes mártogatós az esti filmnézéshez egy jó kis házi tortillachips mellé. De lehet belőle izgalmas vendégváró kence a hidegtálon, amit garantáltan mindenki meg fog dicsérni. Másnap pedig ott lapul majd a hűtődben, és egy finom kovászos kenyéren, a kedvenc zöldségeiddel a megmentőd lesz a reggeli kávé mellé.

Mentás zöldborsókrém

mentas-zoldborso-krem-2

Hozzávalók 5 személyre

  • 450 g mirelit zöldborsó
  • 0.5 fej lila hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor menta
  • 150 g natúr joghurt
  • ízlés szerint chilipaprika
  • 1 tk. őrölt kömény
  • 0.5 tk. őrölt koriander
  • 1 db lime leve
  • tetszés szerint só és frissen őrölt fekete bors
  • 2 ek. olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A zöldborsóra engedjünk meleg vizet, majd ha kiolvadt, alaposan csepegtessük le.

Egy konyhai robotgépben a zöldborsót, a lila hagymát, a fokhagymát és a mentaleveleket pürésítsük sűrű állagúra.

Keverjük hozzá a joghurtot, tetszőlegesen chilit, a köményt, a koriandert és a lime levét. Ízesítsük sóval és frissen őrölt fekete borssal. 

Ha mártogatósnak használjuk, tálalás előtt locsoljuk meg olívaolajjal.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon