
Ínycsiklandó fehérbabkrémes szendvics: tápláló, isteni fehérjeforrás
Ez a fehérbabkrémes szendvics nemcsak finom, de tele van növényi fehérjével és rosttal is. Ráadásul tökéletes választás uzsonnára!
Szerintem a legjobb recept az, ami gyorsan és egyszerűen elkészíthető és akár többféleképpen felhasználható. Itt van például ez a mentás zöldborsókrém!
Elkészíted, és máris megvan a tökéletes mártogatós az esti filmnézéshez egy jó kis házi tortillachips mellé. De lehet belőle izgalmas vendégváró kence a hidegtálon, amit garantáltan mindenki meg fog dicsérni. Másnap pedig ott lapul majd a hűtődben, és egy finom kovászos kenyéren, a kedvenc zöldségeiddel a megmentőd lesz a reggeli kávé mellé.
A zöldborsóra engedjünk meleg vizet, majd ha kiolvadt, alaposan csepegtessük le.
Egy konyhai robotgépben a zöldborsót, a lila hagymát, a fokhagymát és a mentaleveleket pürésítsük sűrű állagúra.
Keverjük hozzá a joghurtot, tetszőlegesen chilit, a köményt, a koriandert és a lime levét. Ízesítsük sóval és frissen őrölt fekete borssal.
Ha mártogatósnak használjuk, tálalás előtt locsoljuk meg olívaolajjal.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu