
Szuper ropogós házi tortillachips: mártogatós mellé kínáld

A tortillachipsből legtöbbször boltit választunk, pedig az otthon elkészített sokkal olcsóbb és finomabb. Mutatjuk, hogyan dobd össze mindössze 5 hozzávalóból.
A guacamole, a salsa vagy a sajtszósz elképzelhetetlenek a friss és roppanós tortillachips nélkül. Sajnos én már többször belefutottam meglágyult, ízetlen chipsbe, amely teljesen elrontotta az összhatást, bármilyen finom mártogatóssal is készültem mellé. Ezért próbáltam ki a házi kukoricachipset, és osztatlan sikert aratott.
Pofonegyszerű elkészíteni, ráadásul az öt alaphozzávalóból minimális mennyiség is elég egy viszonylag nagy adaghoz. A só mellett pedig olyan fűszerezést alkalmazol, amilyet csak szeretnél, hiszen a recept ezt is lehetővé teszi.
Szuper ropogós házi tortillachips

Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 ek durumliszt
- 4 ek kukoricaliszt
- 1 csipet só
- 0.5 dl víz
- 2 ek olívaolaj
- fűszerek ízlés szerint (opcionális)
Elkészítés:
Keverjük össze a liszteket és a sót, majd adjuk a keverékhez a vizet is. Alaposan gyúrjuk össze, amíg egy masszív, de nyújtható tésztát kapunk. Ha a tészta nem akar összeállni, evőkanállal adagoljunk még hozzá vizet, de mindig csak keveset, hogy ne lágyuljon el.
Belisztezett deszkán nyújtsuk vékony, 1 mm vastag lappá, egy sütőecsettel kenjük le az olajjal, darabosabb sóval vagy száraz fűszerekkel (fokhagyma-granulátum, hagymapor, paprika, szárított oregánó vagy bazsalikom) hintsük meg, de egy kevés lime-lével is meglocsolhatjuk. Egy éles késsel vagdossunk szabályos háromszögeket belőle.
Helyezzük a chipseket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és 15 perc alatt süssük ropogósra. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg a szélük.
Tipp: az elkészítés egy másik megúszós módja, ha a chipsek alapjául kis méretű, kész tortillalapokat választasz. Ebben az esetben csak annyi a dolgod, hogy a lapokat vékonyan megkened olívaolajjal, megsózod, először félbe, majd a feleket újabb három darabba vágod. Az így kapott szabályos háromszögeket helyezd egy sűtőpapírral kibélelt tepsibe, és alacsony hőfokon ugyanúgy süsd ropogósra, mint az előző változat esetében.
Fotó: Getty Images

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!
Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is.
Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet.
Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Promóció
Olvasd el ezt is!