Isteni mentás zöldborsókrém: a legjobb, ami a borsóval történhet
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Almás-fahéjas zabkása sütőben sütve: tápláló és isteni reggeli
Ragacsos, ír krémlikőrös fudge: tökéletes gasztroajándék
10 ünnepi sült a karácsonyi asztalra: hagyományos és új kedvencek egy helyen
Karácsonyi narancsos, gesztenyés kuglóf: csak keverj össze mindent
Ehető karácsonyi dekorációk: 7 kreatív ötlet, hogy lenyűgözd a vendégeket
A friss borsó egészen új dimenzió, ha van olyan rajtam kívül, aki egyenesen a hüvelyből, nyersen szereti a legjobban, az tudja, miről beszélek. Viszont ez a friss íz valami hasonlóan frisset kell, hogy magához vonzzon.
Friss zöldfűszereket, méghozzá nem is simán a megszokott petrezselymet, hanem mentát vagy bazsalikomot, de mással is érdemes kísérletezni, ami a kezünk ügyében van. Ezek a fűszerek semmi máshoz nem hasonlítható módon képesek új ízeket kihozni ebből a megszokottnak gondolt zöldségből.
Borsó-menta páros
Mivel a borsó alapvetően édes, a menta az egyik legzseniálisabb párja, mert ellenpontozza, friss, hűs mellékízével kiegyensúlyozza a zöldség alapízét. Az angol konyhát hagyományosan szidni szokás, pedig rengeteg szuper találmánya van, ilyen a borsó-menta párosítás is, amit tipikusan bárány vagy más sültek mellé szoktak kínálni.
Most egy krém készült ezekkel az alapízekkel, ami sima mártogatósnak vagy szendvicskrémnek is elment volna, de most egyszerűen köretként szerepelt, citrommal, fokhagymával kiegészítve.
Mentás zöldborsókrém
Hozzávalók 6 adaghoz
- 500 gramm zöldborsó
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál citromlé
- ízlés szerint só
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 marék friss menta
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Sóbors