Szaftos oldalas vajpuhára sütve: BBQ-szósszal a legfinomabb
Fűszeres páccal sütve, szósszal lekenve lesz a legfinomabb az oldalas, egyszerre szaftos, omlós és ízletes.
Ha még nem tudod, idén mit dobj a grillre, próbáld ki ezt a mexikói fűszerekkel pácolt húst, nagyon pikáns, kicsit csípős, mégis friss lesz az összhatás. Utóbbiról a koriander és a lime gondoskodik, amelyek nem hiányozhatnak egy jó mexikói fogásból.
Húsból dolgozhatsz csirkemellel és -combbal is, viszont érdemes filét választani mindkettőből, mert csonttal együtt sokkal több idő kell nekik a grillen, mire átsülnek. A választott húst legalább 2 órán át hagyd a fűszeres pácban – ha esetleg már előző este előkészítenéd, azt is megteheted, viszont akkor a sót érdemes kihagyni a marinádból, és utólag adni hozzá.
A koriandert aprítsuk össze, a lime-nak facsarjuk ki a levét, a fokhagymákat pucoljuk meg, reszeljük le. A csirkehúst, attól függően, melyik részével dolgozunk, vágjuk össze, ha szükséges.
A húson kívül tegyünk mindent egy tálba, keverjük össze, majd forgassuk bele a húst is. Fedjük le, majd tegyük a hűtőbe 2 órára. (Ha egy éjszakára tennénk a hűtőbe, a sót ne a marinádba keverjük bele, hanem utólag szórjuk rá.)
Ha letelt az idő, vegyük ki a marinádból, dobjuk a grillre (magas/közepes fokozaton), majd addig süssük a húst, míg a belső hőmérséklete eléri a 74 fokot. (Az idő attól is függ, mellfilével vagy combfilével dolgozunk, 10-20 perc is lehet.)
Fotó: Getty Images
@sobors.hu