Marhahúsos raguval töltött pritaminpaprika: babtól tartalmas a töltelék
Ennek a fogásnak a kulcsa a csomagolás. A húsos ragut paprikába töltjük bele, amit parmezánnal borítunk be, majd forró sütőben megsütjük.
Ez a fogás kitűnő választás annak, aki nem akar egész nap a konyhában szobrozni, mégis kiadós ételt szeretne készíteni.
A feketebab különleges aromát kölcsönöz az ételnek, amit rengeteg sajttal, paradicsommal és tortillachipsszel bolondítunk meg. Utóbbit akár házilag is elkészítheted, ha több időd van, itt találsz hozzá egy szuper receptet!
Egy hőálló tálat vagy serpenyőt olajozzunk ki.
A csirkemellet kockázzuk fel, sózzuk és borsozzuk. A paradicsomot mossuk meg és szintén kockázzuk fel.
A koriandert is mossuk meg és aprítsuk fel. A jalapeñót karikázzuk fel.
Egy közepes serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, dobjuk rá a csirkemellkockákat, majd alacsony lángon 10-15 percig pirítsuk. Ha kész, vegyük le és tegyük félre.
A tortillachips felét törjük össze, és szórjuk bele a hőálló tálba.
Ezután rétegezzük rá a csirkemellkockákat, majd a feketebabot is, utóbbit szűrjük le, mielőtt ráöntenénk a tortillás alapra.
Az alaplevet öntsük egy kis lábasba, melegítsük fel.
A lisztet keverjük össze a tejszínnel, majd adjunk hozzá 1-2 evőkanál forró alaplevet. Keverjük csomómentesre. Öntsük folyamatos kevergetés mellett az alaplébe, majd sűrítsük be vele.
Ezután a kész, tejszínes, leveses alaphoz keverjük hozzá a teáskanál köményt, majd öntsük rá az egészet a csirkés, babos rétegre.
Ezután a konzervparadicsomot is öntsük rá, és oszlassuk el egyenletesen az egész tetején.
Ezt követően az egészet szórjuk meg a maradék összetört tortillachipsszel, majd mehet rá a kétféle sajt is.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és kb. 25-30 perc alatt süssük készre az ételt. Akkor jó, ha a sajt már szépen megolvadt a tetején.
Díszítésként szórjuk meg az apróra vágott paradicsommal, korianderrel és a felkarikázott jalapeñóval, majd tálalhatjuk is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu