![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Remegős citromos sütemény, amivel nagyon nehéz leállni - Kimérni sem kell nagyon
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ha szereted a citromos desszerteket, akkor ez egészen biztosan az egyik kedvenced lesz. Meyer citrom, lime és sok-sok natúr joghurt alkotja a puha, picit ragacsos piskótát.
Ennek a süteménynek se perc alatt a rabjaivá váltunk - szombaton készítettem el először, de vasárnap már sült is belőle a második adag. Tényleg nem lehet vele leállni, vagy legalábbis nagyon nagy akaraterő kell hozzá.
Az egyik kedvenc desszertes könyvemből vettem az alapreceptet – a joghurtos piskótát. Az alap önmagában is nagyon finom, de én szerettem volna valamilyen citrusos verziót készíteni belőle. Vettem a zöldségesnél pár Meyer citromot, otthon pedig volt még lime, úgyhogy úgy döntöttem, beleteszem mindkettőt. A Meyer-citromnak a héját és a levét, a lime-nak csak a levét használtam fel. Az eredmény elképesztően finom lett.
A süteménybe a sok joghurton és a citrusok levén kívül olaj is kerül, úgyhogy egy nagyon puha, ragacsos tésztát kapunk végeredményül, ami leginkább a sült pudingra hasonlít. A sütési idő változó lehet a sütőtől függően, de nekem legalább 45 perc kellett ahhoz, hogy ne legyen folyós a sütemény közepe.
A fenomenális ízek mellett az a recept hatalmas előnye, hogy a hozzávalókat ki tudjuk mérni a felhasznált joghurt poharával. Nem kell az edényeket összekoszolni, se mérleget használni. Hát létezik ennél tökéletesebb recept?
Meyer citromos sütemény
![meyerrecept](https://kep.index.hu/1/0/2910/29101/291012/29101201_5d5b879d52c21c65735c9ed64e4e7adb_wm.jpg)
Hozzávalók 6 adaghoz
- 3 doboz natúr joghurt
- 2 joghurtos doboz cukor
- 2 darab tojás
- 2 joghurtos doboz liszt
- 0.75 joghurtos doboz napraforgóolaj
- 1 darab Meyer citrom
- 1 darab lime
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Öntsük a joghurtokat egy nagy tálba.
Mossuk ki és töröljük szárazra a joghurtos poharat, ezzel fogjuk kimérni a többi összetevőt.
Adjuk hozzá a joghurthoz a cukrot és a vaníliás cukrot, habverővel keverjük simára. Adagoljuk hozzá a tojásokat is, folytassuk a keverést.
Öntsük hozzá az átszitált lisztet és a sütőport, közben folyamatosan kevergessük, hogy ne legyen csomós. Mehet bele a citrom héja és a citrom és a lime leve is. Végül keverjük hozzá az olajat, alaposan vegyítsük el a hozzávalókat.
Kenjünk ki vajjal egy 23x33 cm-es tepsit, öntsük bele a tésztát, majd 180 fokon 40-45 percig süssük, amíg a közepe teljesen átsül.
Fotó: Sági Zsófia/Só&Bors
Olvasd el ezt is!