![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Mennyei sajttorta görög joghurttal lazítva: méz kerül a krémbe és a tetejére is
![mézessajttorta](https://kep.index.hu/1/0/4174/41748/417488/41748884_3186974_d500e8e03694affdba620e7b234e0e73_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A görög joghurt és a méz örök érvényű páros, bár létezhet egyik nélkül a másik, nem érdemes őket szétválasztani.
Ha egy picit könnyedebb, még azt is meg merem kockáztatni, egészségesebb sajttortareceptet keresel, az alábbi verzió a tökéletes választás: a tömény krémsajtot a picit könnyedebb ricotta váltja fel, amelyet krémes görög joghurt is lazít. Finomított cukor egyáltalán nincs a receptben, egy kevés méz édesíti a krémet, ezt ízlés szerint adagold attól függően, mennyire vagy édesszájú.
Mire kell figyelni?
Mivel a sajt joghurttal egészül ki, amelynek nagyobb a nedvességtartalma, azért, hogy ne ázzon el a tészta, ne legyen folyós a krém, teljesen le kell csöpögtetni a tejterméket. Ehhez egy sajtkendővel kibélelt szitába kell önteni a sajtot és a joghurtot is, majd megvárni, míg kicsöpög belőlük minden nedvesség. Mivel ez egy időigényesebb folyamat, már előző este érdemes megcsinálni.
A kész sajttorta tetejét mézzel is meglocsolhatod, de különböző magvakkal is díszítheted, legyen szó dióról, manduláról vagy pisztáciáról.
Mézes, görög joghurtos sajttorta
![mézessajttorta2](https://kep.index.hu/1/0/4174/41748/417488/41748894_8ef3f2c0e1bcf36ee7340b4e98ba1332_wm.jpg)
Hozzávalók 12 szelethez
- 500 gramm görög joghurt
- 500 gramm ricotta sajt
- 200 gramm darált keksz
- 80 gramm vaj
- 3 ek méz
- 1 darab tojás
- 1 darab biocitrom
- 1 tk vaníliakivonat
Elkészítés:
A görög joghurtot és a ricottát keverjük alaposan össze egy tálban.
Egy szitát béleljünk ki sajtkendővel/textilpelenkával, tegyük egy tál fölé. Öntsük bele a joghurtos-ricottás keveréket, a tetejét fedjük le fóliával. Tegyük hűtőbe egy éjszakára, hogy a felesleges nedvesség kicsöpögjön a keverékből.
Másnap keverjük össze a darált kekszet az olvasztott vajjal, majd nyomkodjuk egy 23 centis sütőpapírral bélelt tortaformába.
Melegítsük elő a sütőt 165 fokra.
A joghurtos-ricottás keveréket keverjük össze a mézzel, tojással, citromhéjjal és a vaníliával. Aki édesebbre szeretné, adhat még hozzá mézet.
Öntsük a keveréket az előkészített tésztára, egyengessük el rajta.
Toljuk a sütőbe 30 percre, az a jó, ha a közepe még picit remegős. Tegyük a hűtőbe pár órára, mielőtt tálalnánk. Mézzel meglocsolva, magvakkal kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!