Puha mézes muffin fehér csokis krémmel: csak keverd össze a hozzávalókat

Nyomtatás
fehér csokis cupcake cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Egy kevés méz minden süteményt még különlegesebbé tesz, még egy egyszerű muffin is varázslatos lesz tőle.

Ha cupcake-nek hívod a muffint, máris azt gondolhatják, hogy valami csuda elegáns desszertet szervírozol, pedig csupán az történik, hogy a muffin tetejére ügyes mozdulatokkal valamilyen mutatós és élénk színű krémet, esetleg cukorszórást teszel.

Ha édesszájú vagy, akkor a méz és a fehér csoki kombinációját neked találták ki. A fehér csoki eleve nagyon vajas, így maga a krém tejszínnel készül, azok is szeretni fogják, akik esetleg nem rajonganak a vajas változatokért. 

Ha a fanyarabb ízeket kedveled, akkor készítsd el ezt a citromos süteményt, itt a máz vajjal és citrommal készül.

Mézes muffin fehér csokis krémmel

fehér csokis cupcake recept

Hozzávalók 12 darabhoz

Muffin:

  • 200 gramm liszt
  • 1.5 evőkanál sütőpor
  • 110 gramm vaj
  • 150 gramm cukor
  • 70 gramm méz
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 2 darab tojás (L-es)
  • 120 milliliter tej

Krém:

  • 110 gramm fehér csokoládé
  • 1 evőkanál méz
  • 50 milliliter tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A muffintepsit béleljük ki kapszlikkal. 

Egy tálban elektromos habverővel habosítsuk fel a vajat, adjuk hozzá a cukrot, verjük tovább. Kanalazzuk bele a mézet, adjuk hozzá a vaníliakivonatot és jól keverjük össze. Egyenként üssük bele a tojásokat, mindegyiket keverjük el alaposan a tésztában.

Egy másik tálban forgassuk össze a lisztet és a sütőport. A száraz hozzávalókat keverjük el a vajas keverékkel, majd öntsük hozzá a tejet is, és keverjük meg újra. Nem szabad túlkeverni, éppenhogy csak addig, amíg csomómentes nem lesz a tészta. 

A tésztával minden muffinkapszlit töltsünk meg háromnegyedig. 

Süssük meg a muffinokat 17-20 perc alatt. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük őket egy tálcára. 

Amíg a muffinok sülnek, készítsük el a krémet. A fehér csokit daraboljuk fel, és tegyük egy tálba. Egy kis serpenyőben forraljuk fel a tejszínt, majd öntsük rá a fehér csokira. Adjuk hozzá a mézet, és keverjük össze. A muffinok belsejébe fúrjuk egy kis lyukat, majd töltsünk bele a krémből. A maradék krémet tegyük kinyomózsákba, és körkörös mozdulatokkal díszítsük vele a muffinok tetejét. Ízlés szerint szórhatunk rá színes cukorkákat is.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon