30 perces epres, fehér csokis muffin: nem tudsz belőle eleget sütni
Az epres muffin az egyik legegyszerűbb finomság, ami fehér csokival garantáltan kielégíti édességvágyadat.
Ha cupcake-nek hívod a muffint, máris azt gondolhatják, hogy valami csuda elegáns desszertet szervírozol, pedig csupán az történik, hogy a muffin tetejére ügyes mozdulatokkal valamilyen mutatós és élénk színű krémet, esetleg cukorszórást teszel.
Ha édesszájú vagy, akkor a méz és a fehér csoki kombinációját neked találták ki. A fehér csoki eleve nagyon vajas, így maga a krém tejszínnel készül, azok is szeretni fogják, akik esetleg nem rajonganak a vajas változatokért.
Ha a fanyarabb ízeket kedveled, akkor készítsd el ezt a citromos süteményt, itt a máz vajjal és citrommal készül.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A muffintepsit béleljük ki kapszlikkal.
Egy tálban elektromos habverővel habosítsuk fel a vajat, adjuk hozzá a cukrot, verjük tovább. Kanalazzuk bele a mézet, adjuk hozzá a vaníliakivonatot és jól keverjük össze. Egyenként üssük bele a tojásokat, mindegyiket keverjük el alaposan a tésztában.
Egy másik tálban forgassuk össze a lisztet és a sütőport. A száraz hozzávalókat keverjük el a vajas keverékkel, majd öntsük hozzá a tejet is, és keverjük meg újra. Nem szabad túlkeverni, éppenhogy csak addig, amíg csomómentes nem lesz a tészta.
A tésztával minden muffinkapszlit töltsünk meg háromnegyedig.
Süssük meg a muffinokat 17-20 perc alatt. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük őket egy tálcára.
Amíg a muffinok sülnek, készítsük el a krémet. A fehér csokit daraboljuk fel, és tegyük egy tálba. Egy kis serpenyőben forraljuk fel a tejszínt, majd öntsük rá a fehér csokira. Adjuk hozzá a mézet, és keverjük össze. A muffinok belsejébe fúrjuk egy kis lyukat, majd töltsünk bele a krémből. A maradék krémet tegyük kinyomózsákba, és körkörös mozdulatokkal díszítsük vele a muffinok tetejét. Ízlés szerint szórhatunk rá színes cukorkákat is.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu