Sajttal és sárgarépával töltött csirkemell: ebből biztos a repeta
A mutatós fogás bárhol megállja a helyét, nagyon finom, ráadásul még egyszerűen is készül.
Ritkán készítesz csirkemellet, mert félsz, hogy száraz, unalmas sült kerül ki a sütőből? Próbáld ki az alábbi receptet, nagyon szaftos és ízletes lesz a csirke.
Ehhez több dolog is hozzájárul: egyrészt egész, csontos csirkemellel érdemes dolgozni, másrészt folyamatosan kenegetni kell sütés közben, hogy ne száradjon ki. Magát a mellet is fűszerezd be alaposan, majd kend le az ízletes mázzal, amelytől nem csak finomabb, szaftosabb is lesz.
A recept combbal, sőt, egész csirkével is működik, utóbbi esetben természetesen több időre lesz szükség.
A máz hozzávalóit keverjük össze. A mézet, ha szükséges, olvasszuk meg. A narancsnak reszeljük le a héját, facsarjuk ki a levét (kb. 120 ml kell).
A csirkemellet vágjuk félbe.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Béleljünk ki egy tepsit alufóliával.
A csirkemelleket kenjük le olvasztott vajjal, majd fűszerezzük mindkét oldalukat. Tegyük őket a tepsire. Kenjük le őket a máz egy részével.
Toljuk a sütőbe 20 percre. Utána még kb. 20-30 percig süssük, de minden 10. percben kenjük át a mázzal a húst. Ha elkészült, hagyjuk 10 percig pihenni, mielőtt kínálnánk. A maradék mázzal meglocsolva tálaljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu