Sajttal és sárgarépával töltött csirkemell: ebből biztos a repeta

tcscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A mutatós fogás bárhol megállja a helyét, nagyon finom, ráadásul még egyszerűen is készül.

A csirkemell nagy népszerűségnek örvend, ami nem is csoda, hisz változatos és ízletes fogások készülhetnek belőle. A hús remekül viseli a fűszereket, ezért nagyon sokfajta ízvilággal bolondítható meg, és még a különböző töltelékekkel is izgalmassá teheted.

A csirkemellből egyszerűbb és különlegesebb fogásokat is készíthetsz. Ha valami kivételessel rukkolnál elő a családnak vagy a barátoknak, akkor próbáld ki a sajttal és sárgarépával töltött húst. Az ízletes fogás egyszerűen készül, kezdőknek is sikerülni fog. Hogy a húst szépen tudd feltekerni, érdemes két fólia közt klopfolni. Ha pedig szeretnéd, baconnel is körbetekerheted.

Sajttal és sárgarépával töltött csirkemell

tcsct

Hozzávalók 4 személyre

Alap:

  • 60 dkg csirkemell
  • só és bors ízlés szerint

Töltelék:

  • 1 darab sárgarépa
  • 80 g sajt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál krémsajt
  • 2 gerezd fokhagyma

A hús tetejére:

  • 2 darab tojás
  • 1 evőkanál krémsajt
  • 100 g (reszelt) sajt
Recept idők

Elkészítés:

A húst tetszés szerint szeleteljük fel és klopfoljuk ki, majd fűszerezzük sóval és borssal.

A megtisztított sárgarépát és a sajtot reszeljük le, majd keverjük egybe a tejföllel, krémsajttal és a reszelt fokhagymával.

A tojásokat a krémsajttal és a reszelt sajttal keverjük össze.

A csirkemellszeletekre kenjünk 1-2 evőkanállal a sárgarépás keverékből, majd tekerjük fel.

Egy hőálló tálat kenjünk ki olajjal, majd a csirkemelltekercseket sorakoztassuk bele. Ezután a tojásos, sajtkrémes keveréket kenjük a hústekercsek tetejére, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt süssük készre. 

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük