Sajttal és sárgarépával töltött csirkemell: ebből biztos a repeta
A mutatós fogás bárhol megállja a helyét, nagyon finom, ráadásul még egyszerűen is készül.
A csirkemell nagy népszerűségnek örvend, ami nem is csoda, hisz változatos és ízletes fogások készülhetnek belőle. A hús remekül viseli a fűszereket, ezért nagyon sokfajta ízvilággal bolondítható meg, és még a különböző töltelékekkel is izgalmassá teheted.
A csirkemellből egyszerűbb és különlegesebb fogásokat is készíthetsz. Ha valami kivételessel rukkolnál elő a családnak vagy a barátoknak, akkor próbáld ki a sajttal és sárgarépával töltött húst. Az ízletes fogás egyszerűen készül, kezdőknek is sikerülni fog. Hogy a húst szépen tudd feltekerni, érdemes két fólia közt klopfolni. Ha pedig szeretnéd, baconnel is körbetekerheted.
Sajttal és sárgarépával töltött csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
Alap:
- 60 dkg csirkemell
- só és bors ízlés szerint
Töltelék:
- 1 darab sárgarépa
- 80 g sajt
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál krémsajt
- 2 gerezd fokhagyma
A hús tetejére:
- 2 darab tojás
- 1 evőkanál krémsajt
- 100 g (reszelt) sajt
Elkészítés:
A húst tetszés szerint szeleteljük fel és klopfoljuk ki, majd fűszerezzük sóval és borssal.
A megtisztított sárgarépát és a sajtot reszeljük le, majd keverjük egybe a tejföllel, krémsajttal és a reszelt fokhagymával.
A tojásokat a krémsajttal és a reszelt sajttal keverjük össze.
A csirkemellszeletekre kenjünk 1-2 evőkanállal a sárgarépás keverékből, majd tekerjük fel.
Egy hőálló tálat kenjünk ki olajjal, majd a csirkemelltekercseket sorakoztassuk bele. Ezután a tojásos, sajtkrémes keveréket kenjük a hústekercsek tetejére, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt süssük készre.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!