A 10 legjobb köret karácsonyi sültek mellé - Dobd fel a megszokott menüt
Bár a hagyományos karácsonyi menünek is megvan a maga varázsa, azért, hogy ne legyen unalmas, érdemes néha újítani, akár a köreten változtatni.
A karácsonyi vacsorák nagy kedvencei a különféle sültek, de a teljes élményhez elengedhetetlen a velük harmonizáló köret is. A mézzel és a zöldfűszerekkel sült zöldségek ízletesek, étvágygerjesztőek és még egészségesek is.
A téli zöldségek, a kelbimbó, a krumpli, a gyökérzöldségek kiváló alapanyagok, de tovább variálhatod a hozzávalókat, édesburgonyával, zellerrel vagy céklával még színesebb és ízgazdagabb lesz a köret.
A friss zöldfűszerekkel nem érdemes spórolni, a rozmaring remek választás, hisz nemcsak illatával, hanem ízével is harmonizál a mézzel, és nem nyomja el a zöldségek természetes aromáját.
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. A zöldségeket pucoljuk meg, mossuk meg, és vágjuk fel hasonló méretű darabokra, hogy egyformán puhuljanak.
Egy nagy tálban keverjük össze az olívaolajat, a mézet, a sót, a borsot és a friss rozmaringot, kakukkfüvet. Dobjuk bele a zöldségeket, és forgassuk át, hogy minden zöldségdarabot jól bevonjon a massza.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd rendezzük el benne a zöldségeket. Sütés közben néha forgassuk át őket. Körülbelül 30-35 perc alatt aranybarnára sülnek, kívül ropogósak, belül puhák lesznek.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu