Puha, ragacsos mézeskalácsos brownie: a fűszerektől illatos

6
Nyomtatás
mezeskalacsos-brownie2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Fahéjtól és gyömbértől illatos a csupa csoki brownie, ahogy sül, azonnal ünnepi hangulatot varázsol a lakásba.

A cikk létrejöttét a PENNY támogatta.

Ha szereted a csupa csoki brownie-t, készítsd el ünnepi kiadásban, mézeskalácsfűszerekkel is, az illatos fahéjtól és gyömbértől azonnal karácsonyi köntöst kap a jól ismert sütemény.

Az alap most is változatlan, sok vaj, barna cukor és étcsokoládé alkotja, ez a kombináció egészül ki a már említett melegítő fűszerekkel. Bár nem kötelező eleme, érdemes kandírozott gyömbért is forgatni a masszába, de feldobhatod akár más kandírozott gyümölccsel, citrushéjjal, dióval vagy mandulával is. 

Spórolj időt és rendeld meg az alapanyagokat a foodorán keresztül! November közepétől a PENNY vásárlói már országos szinten intézhetik akár nagy bevásárlásaikat is a foodora applikációján keresztül. Ez az ünnepi időszak közeledtével nagy segítséget jelenthet, az ezzel megspórolt idő így másra fordítható: kényelmesebb készülődésre, sütés-főzésre vagy a közös, nyugodt családi pillanatokra.

Promóció

Mézeskalácsos brownie

mezeskalacsos-brownie

Hozzávalók 20 x 20 cm-es formához cm átmérőjű formához

  • 100 g Penny búzaliszt
  • 40 g Mrs. Baker kakaópor
  • 170 g Sissy teavaj
  • 200 g Chocola étcsokoládé
  • 200 g Penny nádcukor
  • 3 db tojás
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 1 tk. Penny fahéj
  • 1.5 tk. Penny őrölt gyömbér
  • 40 g kandírozott gyömbér
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra, majd vajazzunk vagy béleljünk ki sütőpapírral egy 20x20 centis tepsit.

A vajat és az apróra tört étcsokit tegyük egy hőálló tálba, majd vízgőz felett olvasszuk meg. Tegyük félre, várjuk meg, míg picit hűl.

A tojásokat a nádcukorral és a vaníliakivonattal keverjük habosra. Szitáljuk bele a lisztet és a kakaóport, majd adjuk hozzá a fűszereket, és keverjük csomómentesre a masszát. Adjuk hozzá az olvasztott csokit is, majd a finomra vágott kandírozott gyömbért.

Öntsük a tésztát az előkészített formába, majd toljuk a sütőbe 25-30 percre. Akkor jó, mikor a tetején papírvékony réteg keletkezik, és a beleszúrt tű még nem teljesen üresen jön ki belőle, picit ragacsos a belseje.

Hagyjuk pár percig hűlni, mielőtt szeletelnénk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon