A legragacsosabb brownie receptje: kevés liszttel, rengeteg csokival
Lehet még hova fokozni a brownie alapreceptjét, barna vajjal készítve még sokkal finomabb lesz!
A cikk létrejöttét a PENNY támogatta.
Ha szereted a csupa csoki brownie-t, készítsd el ünnepi kiadásban, mézeskalácsfűszerekkel is, az illatos fahéjtól és gyömbértől azonnal karácsonyi köntöst kap a jól ismert sütemény.
Az alap most is változatlan, sok vaj, barna cukor és étcsokoládé alkotja, ez a kombináció egészül ki a már említett melegítő fűszerekkel. Bár nem kötelező eleme, érdemes kandírozott gyömbért is forgatni a masszába, de feldobhatod akár más kandírozott gyümölccsel, citrushéjjal, dióval vagy mandulával is.
Spórolj időt és rendeld meg az alapanyagokat a foodorán keresztül! November közepétől a PENNY vásárlói már országos szinten intézhetik akár nagy bevásárlásaikat is a foodora applikációján keresztül. Ez az ünnepi időszak közeledtével nagy segítséget jelenthet, az ezzel megspórolt idő így másra fordítható: kényelmesebb készülődésre, sütés-főzésre vagy a közös, nyugodt családi pillanatokra.
Promóció
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra, majd vajazzunk vagy béleljünk ki sütőpapírral egy 20x20 centis tepsit.
A vajat és az apróra tört étcsokit tegyük egy hőálló tálba, majd vízgőz felett olvasszuk meg. Tegyük félre, várjuk meg, míg picit hűl.
A tojásokat a nádcukorral és a vaníliakivonattal keverjük habosra. Szitáljuk bele a lisztet és a kakaóport, majd adjuk hozzá a fűszereket, és keverjük csomómentesre a masszát. Adjuk hozzá az olvasztott csokit is, majd a finomra vágott kandírozott gyömbért.
Öntsük a tésztát az előkészített formába, majd toljuk a sütőbe 25-30 percre. Akkor jó, mikor a tetején papírvékony réteg keletkezik, és a beleszúrt tű még nem teljesen üresen jön ki belőle, picit ragacsos a belseje.
Hagyjuk pár percig hűlni, mielőtt szeletelnénk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu