Mézzel sült, fahéjas birsalma: különleges köret sültek mellé

sbacover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az ősz egyik legkülönlegesebb finomsága a birsalma. A gyümölcsöt sütőben sütve is el lehet készíteni, remekül illik sültek mellé, és még desszertekhez is passzol.

A csodás illatú gyümölcsöt aranyalmaként is szokták emlegetni. Fanyar zamata miatt nyersen nem szokás fogyasztani, főve vagy sütve érvényesül a legjobban kellemes zamata.

A sült birsalma egyszerűen készül, a lényeg, hogy ne sajnáld róla a fahéjas cukrot, és süsd puhára. A fenséges finomságot kínálhatod köretként húsok mellé, vagy desszertekkel próbáld ki. Remekül illik vaníliafagyi, joghurt vagy pufi palacsinta mellé.

Mézzel sült fahéjas birsalma

sbact

Hozzávalók 4 személyre

  • 6 darab birsalma
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 3 evőkanál méz
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokosra.

A birsalmát készítsük elő. Először mossuk meg alaposan, majd vágjuk ketté (cikkelyekre is lehet), a magházat távolítsuk el.

A félbe vagy cikkelyekre vágott birsalmát helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.

A cukrot és a fahéjat keverjük egybe, majd szórjuk az almákra, utána toljuk az előmelegített sütőbe. Az almákat süssük puhára (körülbelül: 30-40 perc alatt). A sült birset mézzel meglocsolva kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük