Mini palacsinta, ha unod a zabkását: a ráérős reggelek szupersztárja
Szereted a palacsintát? Ha igen, akkor ráérősebb reggeleken készítsd el kanalazható, mini változatban is!
Egy minipalacsinta-recept bármikor jól jön, ha időnként a nagy klasszikusokat szeretnéd valami változatosabbra cserélni. Ez a mostani ráadásul sok gyümölcsöt is rejt, hiszen minden falatban egy banánkarika is megtalálható.
A kínai bundázott banán inspirálta palacsinta édes tésztabundában sül ropogós aranybarnára, a közepe, azaz a gyümölcs pedig lágy és krémes lesz. Reggeliopció mellett érdemes délutáni nasinak vagy akár desszertnek is elkészíteni, mert bármilyen napszakban is fogyasztod, biztosan nem okoz csalódást!
A banánt szeleteljük vékony, kb. fél cm-es karikákra.
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a cukrot, a sót és a fahéjat, majd dolgozzuk bele a szójaitalt és a citromlevet is.
Egy serpenyőt hevítsünk fel egy kevés olajjal. A banánkarikákat egyenként szúrjuk villára, mártsuk a tésztába, és anélkül, hogy nagyon lecsepegtetnénk, rögtön helyezzük a serpenyőbe. Közepes hőfokon süssük őket aranybarnára, majd fordítsuk meg, és a másik oldalukat is süssük meg.
Szedjük őket papírtörlőre, és még melegen fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu