Mini palacsinta, ha unod a zabkását: a ráérős reggelek szupersztárja

Mini-palacsinta-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Szereted a palacsintát? Ha igen, akkor ráérősebb reggeleken készítsd el kanalazható, mini változatban is!

Egy ráérős hétvégi reggelire kevés jobb opció létezik egy tartalmas palacsintánál – legalábbis az édes kategóriában. Ha viszont feldobnád a klasszikus amerikai verziót, akkor próbáld ki egészen apró, kanalazható formátumban. A tészta összeállítása semmiben nem különbözik a jól ismert folyamattól, az érdekesség viszont a sütésnél következik: merőkanálnyi adag helyett ugyanis csak kávés- vagy teáskanálnyi adagot kell a serpenyőbe csepegtetni.

Mivel az adagok jóval kisebbek, a sütési idő lerövidül, így vigyázz, ne égjenek meg a falatnyi palacsinták. Az elkészült finomságot a normál méretű palacsintához hasonlóan gyümölcsökkel, juharsziruppal, mézzel vagy vajjal is fogyaszthatod.

Mini palacsinta

Mini-palacsinta-cc

Hozzávalók 2 személyre

  • 200 g liszt
  • 0.5 tk sütőpor
  • 0.5 tk szódabikarbóna
  • 2 ek cukor
  • 0.5 tk
  • 250 ml szójaital
  • 2 tk citromlé
  • 1 tk vaníliakivonat
  • kevés olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes edényben keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a cukrot és a sót.

Egy másik edényben öntsük a növényi italhoz a citromlevet, és hagyjuk állni 5 percig. Ezalatt a citromlé hatására a szójaital kissé besűrűsödik, és íróhoz hasonló állaga lesz. Öntsük a száraz hozzávalókhoz, adjuk hozzá a vaníliakivonatot, és keverjük össze.

Kanalazzuk a tésztát habzsákba, hevítsünk fel egy nagyobb serpenyőt az olajjal, és csepegtessünk mini adagokat a tésztából. Közepes hőfokon süssük őket 30-45 másodpercig, majd ha szép aranybarnák, fordítsuk meg, és süssük a másik felüket is pirultra.

Tetszés szerinti gyümölcsökkel, juharsziruppal, vajjal fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük