Mini palacsinta, ha unod a zabkását: a ráérős reggelek szupersztárja
Szereted a palacsintát? Ha igen, akkor ráérősebb reggeleken készítsd el kanalazható, mini változatban is!
Egy ráérős hétvégi reggelire kevés jobb opció létezik egy tartalmas palacsintánál – legalábbis az édes kategóriában. Ha viszont feldobnád a klasszikus amerikai verziót, akkor próbáld ki egészen apró, kanalazható formátumban. A tészta összeállítása semmiben nem különbözik a jól ismert folyamattól, az érdekesség viszont a sütésnél következik: merőkanálnyi adag helyett ugyanis csak kávés- vagy teáskanálnyi adagot kell a serpenyőbe csepegtetni.
Mivel az adagok jóval kisebbek, a sütési idő lerövidül, így vigyázz, ne égjenek meg a falatnyi palacsinták. Az elkészült finomságot a normál méretű palacsintához hasonlóan gyümölcsökkel, juharsziruppal, mézzel vagy vajjal is fogyaszthatod.
Mini palacsinta
Hozzávalók 2 személyre
- 200 g liszt
- 0.5 tk sütőpor
- 0.5 tk szódabikarbóna
- 2 ek cukor
- 0.5 tk só
- 250 ml szójaital
- 2 tk citromlé
- 1 tk vaníliakivonat
- kevés olaj a sütéshez
Elkészítés:
Egy közepes edényben keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a cukrot és a sót.
Egy másik edényben öntsük a növényi italhoz a citromlevet, és hagyjuk állni 5 percig. Ezalatt a citromlé hatására a szójaital kissé besűrűsödik, és íróhoz hasonló állaga lesz. Öntsük a száraz hozzávalókhoz, adjuk hozzá a vaníliakivonatot, és keverjük össze.
Kanalazzuk a tésztát habzsákba, hevítsünk fel egy nagyobb serpenyőt az olajjal, és csepegtessünk mini adagokat a tésztából. Közepes hőfokon süssük őket 30-45 másodpercig, majd ha szép aranybarnák, fordítsuk meg, és süssük a másik felüket is pirultra.
Tetszés szerinti gyümölcsökkel, juharsziruppal, vajjal fogyasszuk.
-
2024-03-25 09:32:01
-
2024-02-19 08:52:02
-
2024-02-17 11:08:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!