Csokis mogyorókrém házilag: 10 perc alatt kész
Ez a mogyorókrém percek alatt készül, és pont annyira selymes, mint a bolti Nutella: mindez pedig felesleges adalékanyagok és pálmaolaj nélkül!
A leveles tészta szépsége, hogy szinte bárhol megvásárolható készen, többféle formában is akár. A sütési ideje valahol 10 és 20 perc között mozog, ha desszertről van szó, és azzal töltheted meg, amivel csak szeretnéd.
Aktuális, vendégvárós, gyors sütinkhez például mindössze 3 összetevőre van szükség, és némi kézügyességre, hogy a végeredmény tényleg egy varázslatos kis édesség legyen.
És hogy mire is van szükség a tészta mellett? Egy üveg mogyorókrémre, két tojásra és ízlés szerint némi reszelt csokira a díszítéshez.
A díszítésnél a reszelt étcsoki helyett vagy mellé extraként szórhatsz vaníliás cukrot vagy kávéízesítőt is. Utóbbiból mi az amaretto ízesítésűvel leptük meg a sütit, ami adott neki egy isteni pluszízt.
Az egyik leveles tésztát fektessük ki a pultra vagy a vágódeszkára, fontos, hogy elférjen rajta a tészta teljes felülete.
A kiterített tésztát kenjük meg vastagon mogyorókrémmel.
Ezután a másik leveles tésztát fektessük rá a mogyorókrémmel megkent leveles tésztára, majd igazgassuk el a széleit, hogy biztosan mindenhol lefedjék egymást.
Ezt követően szabdaljuk fel egy éles késsel vagy egy pizzavágóval a tésztát úgy, mint egy szalagfüggönyt, csak itt a csíkok 2-3 cm-nél ne legyenek szélesebbek.
Következik a varázslat:
Kezdjük el egymással ellentétes irányba csavarni a tésztacsíkokat, és amikor már egy laza spirált hoztunk létre, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezve, egyesével csavarjuk fel őket, mint egy csigát.
Sütés közben ezek a csigák mesebeli méretet és formát fognak ölteni.
Kenjük meg felvert tojássárgával mindegyik csiga tetejét, majd ízlés szerint reszeljünk rájuk egy kis étcsokit.
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 15-20 perc alatt aranybarnára fognak sülni.
Kínáljuk melegen vagy langyosan, akár magában, akár egy kis tejszínhabbal.
Fotók forrása: Horváth Kitti Gabriella/SóBors
@sobors.hu