Házi csokitorta roppanós török mogyoróval: az alapja pihe-puha piskóta
A mogyoró és a csoki párosításban ezúttal sem fogsz csalódni. A tortára házi ganache kerül, így egyáltalán nem émelyítő.
Ha szereted a nutellát, ezt a süteményt is imádni fogod, rengeteg törökmogyoróval és csokival készül, a vajnak köszönhetően pedig nagyon puha lesz a tésztája. Egyszerű az elkészítése, csak mindent össze kell keverni hozzá, de az elkészült sütit számtalan módon feldobhatod. Ha igazi csokirajongó vagy, koronázd meg kakaós mázzal, de kínálhatsz mellé hideg tejszínhabot vagy vaníliafagyit is, sőt, kávéhoz is tökéletes választás lesz.
Pörkölt mogyoróval érdemes dolgozni, hogy intenzíven érződjön az íze a tésztában, ezt megveheted készen, őrölt verzióban is, de a sütőben vagy a serpenyőben is megpiríthatod a magvakat. A mogyoró mellé a tej- és az étcsoki illik leginkább, de bátran kísérletezz, használj akár többfélét.
A puha vajat és a cukrot keverjük habosra robotgép segítségével.
A mogyorót egy aprítógép segítségével daráljuk le. Keverjük bele a vajas keverékbe a vaníliával együtt.
Adjuk hozzá egyesével a tojásokat, keverjük bele. Szitáljuk bele a lisztet, sütőport, sót, majd egy spatulával keverjük csomómentesre a tésztát.
Az étcsokit törjük kis darabokra, forgassuk bele a tésztába. Sűrű, de kanalazható lesz a massza.
Vajazzunk ki egy 25x20 centis sütőtálat, öntsük bele a tésztát, egyengessük el benne.
Süssük 35-40 percig, míg a teteje aranybarna lesz, a szélei pedig elválnak a tepsitől. Tűpróbával ellenőrizhetjük.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors
@sobors.hu