Mamaféle zöldbabfőzelék egyszerűen: krémes, tejfölös rántással a legfinomabb
A zöldbabfőzelék zsenge zöldségből készítve a legfinomabb, de ha csak mirelit van kéznél, abból is összedobhatod.
A nyári hőségben senki nem szeretne órákat a konyhában tölteni az ebéd vagy vacsora elkészítésével. Az ilyen napokra remek választás egy szaftos ragu: az alábbi receptben az étel karakterét a mustár adja. A hús mellé szezonális kedvenc is kerül, a zöldbab, így még finomabb és kiadósabb az étel.
A fogás ízesítésén lehet variálni, ha nem vagy ellene a pikánsabb ízeknek, hegyes erős paprika is kerülhet a hús mellé. Az elkészült mustáros csirkét rizzsel vagy tésztával kínáld.
A húst vágjuk egyforma méretű kockákra.
A hagymát vágjuk finomra, és kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután dobjuk rá a húst, és pirítsuk fehéredésig, közben fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával és fokhagymával. Körülbelül 5-6 perc múlva a zöldbabot is keverjük hozzá, öntsünk alá kevés vizet, adjuk hozzá a tejfölt és a mustárt.
Az ételt alacsony láng felett főzzük addig, amíg a zöldbab és a hús is megpuhul (15-25 perc).
Fotók: Getty Images
@sobors.hu