Ragacsos és édes csirke mustáros-juharszirupos pácban - Gyönyörűen megpirul a hús
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Füstös és pikáns Buffalo-hummusz: mártogatósok közt verhetetlen
Savanyított, ecetes lila hagyma: téli vitaminpótlás egyszerűen
Pihe-puha, réteges citromtorta: házi piskóta az alapja
Vajpuhára sült tepsis sertéstarja: hagymás, paprikás ragu teszi izgalmassá
7 tipp, amivel megmentheted az elsózott levest: ezek a praktikák aranyat érnek
Sokszor a "mi lesz a vacsora" kérdésre a legnehezebb választ adni a hétköznapokban, de most megpróbálunk segíteni benne.
Aki állt már tanácstalanul a konyhában, miközben megállíthatatlanul közeledett a vacsoraidő, az tudja, milyen nehéz helyzetben van az, aki gyorsan, laktató és persze finom ételt szeretne készíteni. Mivel az iskolai menzán szinte alig esznek a gyerekeim, így a legtöbbször húsos fogás kerül az asztalra, általában szárnyasból.
A csirkehús igazi mentőöv, mert egyszerűen, például vajon sütve is finom, de én akkor szeretem a legjobban, ha valamilyen mázzal van bevonva, úgy pirul meg. Az egyik kedvencem a mézes-mustáros máz, annak a mintájára készült ez a juharszirupos változat. Mert a juharszirup nem csak palacsintával finom.
Mustáros, juharszirupos csirke
Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 darab csirkemell
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 2 evőkanál magos mustár
- 1 evőkanál juharszirup
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál bors
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 darab citrom
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
Egy papírtörlővel töröljük szárazra a csirkemelleket, locsoljuk meg őket egy kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk. Fektessük őket a tepsibe, tegyünk melléjük felkarikázott citromokat.
Egy tálban keverjük össze a kétféle mustárt, a juharszirupot és egy keveset a kakukkfűből. Kenjük meg a mázzal a csirkéket, majd süssük addig, amíg aranybarnák nem lesznek, körülbelül 30 perc kell nekik.
Fotó: Getty Images