Ragacsos és édes csirke mustáros-juharszirupos pácban - Gyönyörűen megpirul a hús

mustáros juharszirupos csirke
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Sokszor a "mi lesz a vacsora" kérdésre a legnehezebb választ adni a hétköznapokban, de most megpróbálunk segíteni benne.

Aki állt már tanácstalanul a konyhában, miközben megállíthatatlanul közeledett a vacsoraidő, az tudja, milyen nehéz helyzetben van az, aki gyorsan, laktató és persze finom ételt szeretne készíteni. Mivel az iskolai menzán szinte alig esznek a gyerekeim, így a legtöbbször húsos fogás kerül az asztalra, általában szárnyasból. 

A csirkehús igazi mentőöv, mert egyszerűen, például vajon sütve is finom, de én akkor szeretem a legjobban, ha valamilyen mázzal van bevonva, úgy pirul meg. Az egyik kedvencem a mézes-mustáros máz, annak a mintájára készült ez a juharszirupos változat. Mert a juharszirup nem csak palacsintával finom. 

Mustáros, juharszirupos csirke

mustáros juharszirupos csirke recept

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 4 darab csirkemell
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 2 evőkanál magos mustár
  • 1 evőkanál juharszirup
  • 1 teáskanál
  • 1 kávéskanál bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 darab citrom
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.

Egy papírtörlővel töröljük szárazra a csirkemelleket, locsoljuk meg őket egy kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk. Fektessük őket a tepsibe, tegyünk melléjük felkarikázott citromokat. 

Egy tálban keverjük össze a kétféle mustárt, a juharszirupot és egy keveset a kakukkfűből. Kenjük meg a mázzal a csirkéket, majd süssük addig, amíg aranybarnák nem lesznek, körülbelül 30 perc kell nekik.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük