
Melengető, zelleres krumplikrémleves: mustártól pikáns

A selymes krémleves néhány egyszerű alapanyagból készül, ennek ellenére elképesztően finom mély ízét a zellernek és a mustárnak köszönheti.
A krumpliból többféle levesreceptet érdemes kipróbálni, mindegyik ízletes a maga módján. Ha azonban kifejezetten különlegesebb változatnak szavaznál bizalmat, akkor ez a zelleres, mustáros a neked való.
A zeller intenzív aromával és ezernyi jótékony hatással bír. Érdemes az ételekbe csempészni, krumplival is remek párost alkot. A mustárok közül a dijoni a legfinomabb, melyért a franciák rajonganak, és rengeteg fogásukat gazdagítják vele. Ezen nem is lehet csodálkozni, csak egyszer próbáld ki, és érteni fogod a rajongásukat. A dijoni kellemesen csípős, különböző szószokban és krémlevesekben érdemes kipróbálni.
Mustáros krumplikrémleves

Hozzávalók 4 személyre
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 60 dkg krumpli
- 1 fej zellergumó
- 1 l víz vagy alaplé
- só és bors ízlés szerint
- 2 evőkanál díjoni mustár
- 2 evőkanál olívaolaj
- 280 ml tejszín
Elkészítés:
A megtisztított vöröshagymát vágjuk finomra, a fokhagymát reszeljük le.
A megtisztított krumplit és zellert vágjuk közepes méretű kockákra.
Az olívaolajat hevítsük fel, majd dobjuk rá az előkészített hagymát, és dinszteljük üvegesre. Azután a reszelt fokhagymát, krumplit és zellert keverjük hozzá.
A zöldségeket gyakran keverve pirítsuk 2-3 percig, majd öntsük fel a vízzel vagy alaplével. Ezután ízesítsük a levest sóval, borssal és mustárral.
Amikor a zöldségek megpuhultak, botmixerrel pürésítsük, majd adjuk hozzá a tejszínt, és forraljuk fel.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!