Melengető, zelleres krumplikrémleves: mustártól pikáns

Mustáros krumplikrémleves cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A selymes krémleves néhány egyszerű alapanyagból készül, ennek ellenére elképesztően finom mély ízét a zellernek és a mustárnak köszönheti.

A krumpliból többféle levesreceptet érdemes kipróbálni, mindegyik ízletes a maga módján. Ha azonban kifejezetten különlegesebb változatnak szavaznál bizalmat, akkor ez a zelleres, mustáros a neked való.

A zeller intenzív aromával és ezernyi jótékony hatással bír. Érdemes az ételekbe csempészni, krumplival is remek párost alkot. A mustárok közül a dijoni a legfinomabb, melyért a franciák rajonganak, és rengeteg fogásukat gazdagítják vele. Ezen nem is lehet csodálkozni, csak egyszer próbáld ki, és érteni fogod a rajongásukat. A dijoni kellemesen csípős, különböző szószokban és krémlevesekben érdemes kipróbálni.  

Mustáros krumplikrémleves

Mustáros krumplikrémleves ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg krumpli
  • 1 fej zellergumó
  • 1 l víz vagy alaplé
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál díjoni mustár
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 280 ml tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított vöröshagymát vágjuk finomra, a fokhagymát reszeljük le.

A megtisztított krumplit és zellert vágjuk közepes méretű kockákra.

Az olívaolajat hevítsük fel, majd dobjuk rá az előkészített hagymát, és dinszteljük üvegesre. Azután a reszelt fokhagymát, krumplit és zellert keverjük hozzá.

A zöldségeket gyakran keverve pirítsuk 2-3 percig, majd öntsük fel a vízzel vagy alaplével. Ezután ízesítsük a levest sóval, borssal és mustárral.

Amikor a zöldségek megpuhultak, botmixerrel pürésítsük, majd adjuk hozzá a tejszínt, és forraljuk fel.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük