Hogyan lesz a legfinomabb a tócsni? 4 tipp, hogy kívül ropogós, belül puha legyen
A tócsni sok néven ismert régi kedvenc, nem csak krumpliból érdemes elkészíteni, más zöldségből is mennyei lesz.
A lapcsánka sokféle néven ismert, a régi időkben igazi pénztárcabarát fogásnak számított. A reszelt burgonyából készült harapnivaló egyszerű recept szerint is összedobható, érdemes azonban a tanult alapot egy kis plusszal megbolondítani. Ha van kedved, gazdagítsd bátran friss fűszernövényekkel vagy aromás ízesítőkkel. A különlegesebb fűszerek mellett mustárral is kipróbálható, így picit pikánsabb ízben élvezhető a ropogós finomság.
A mustáros lapcsánkát öröm magában falatozni, de ha szeretnéd, tejföllel is megkenheted, a tetejére pedig mehet reszelt sajt. Sőt, még sültek mellé köretként is kínálhatod.
A megtisztított burgonyát reszeljük le, majd keverjük hozzá a sót, borsot, reszelt fokhagymát, lisztet, tojást és a mustárt.
Egy serpenyőben forrósítsunk egy kevés olajat, majd a krumplis masszából evőkanállal adagoljunk a zsiradékba. A lapcsánkát mindkét oldalán süssük szép aranybarnára.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu