Narancsos csokimousse tejmentesen: percek alatt elkészül

6
Nyomtatás
Narancsos-csokimousse-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a selymes csokimousse tej nélkül készül, és a hagyományosnál egy sokkal egyszerűbb változatát mutatjuk: ráadásként narancskivonat is kerül bele!

Ez a desszert a hagyományos csokimousse-hoz hasonlóan extrém csokis, lágy és krémes, percek alatt összedobhatod, ha gyors nasira vágysz, ráadásul elronthatatlan, így konyhai tapasztalat nélkül is jól fog sikerülni.

Az alapja a jó minőségű, legalább 70 százalékos étcsokoládé, ezt egészíti ki a sűrű, konzerves kókusztej és a narancsos ízt bizosító narancskivonat és reszelt narancshéj. Mivel a kókusztejet a klasszikus csokimousse-hoz szükséges habtejszínnel ellentétben nem kell habbá verni – nem is igazán lehetséges –, ezért elég alaposan összekeverni a többi hozzávalóval, hagyni kissé megdermedni, és már eheted is!

Narancsos csokimousse

Narancsos-csokimousse

Hozzávalók 3 adaghoz

  • 400 ml konzerves kókusztej
  • 150 g minimum 70 százalékos étcsoki
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 1 tk. narancskivonat
  • 0.5 közepes bionarancs reszelt héja
  • 3 ek. juharszirup
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A konzerves kókusztejet felhasználás előtt legalább 1 órára tegyük hűtőbe, így a sűrű, fehér rész szétválik a kókuszvíztől, és könnyű lesz lekanalazni róla.

Közben a csokit tördeljük hőálló edénybe, és gőz felett olvasszuk fel. A dermedt kókuszkrémet kanalazzuk ki a konzervből (vigyázzunk, a kókuszvízből ne kerüljön a csokihoz – ezt tegyük félre, és később készítsünk belőle smoothie-t vagy adjuk zabkásához), keverjünk hozzá minden más hozzávalót, és alaposan dolgozzuk össze.

Kanalazzuk 3 egyforma, kisebb desszertespohárba, és legalább 1 órára tegyük hűtőbe dermedni. (Akár azonnal is fogyaszthatjuk, de csak lehűlés után lesz igazán selymes, mousse-állagú.)

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon