8 nagyon csokis édesség a brownie-tól a palacsintáig: gyerekek és felnőttek is rajonganak értük
Ha te is azok közé tartozol, akik szerint egy édesség annál jobb, minél csokisabb, most kedvedre válogathatsz a finomabbnál finomabb receptek közül.
Ez a desszert a hagyományos csokimousse-hoz hasonlóan extrém csokis, lágy és krémes, percek alatt összedobhatod, ha gyors nasira vágysz, ráadásul elronthatatlan, így konyhai tapasztalat nélkül is jól fog sikerülni.
Az alapja a jó minőségű, legalább 70 százalékos étcsokoládé, ezt egészíti ki a sűrű, konzerves kókusztej és a narancsos ízt bizosító narancskivonat és reszelt narancshéj. Mivel a kókusztejet a klasszikus csokimousse-hoz szükséges habtejszínnel ellentétben nem kell habbá verni – nem is igazán lehetséges –, ezért elég alaposan összekeverni a többi hozzávalóval, hagyni kissé megdermedni, és már eheted is!
A konzerves kókusztejet felhasználás előtt legalább 1 órára tegyük hűtőbe, így a sűrű, fehér rész szétválik a kókuszvíztől, és könnyű lesz lekanalazni róla.
Közben a csokit tördeljük hőálló edénybe, és gőz felett olvasszuk fel. A dermedt kókuszkrémet kanalazzuk ki a konzervből (vigyázzunk, a kókuszvízből ne kerüljön a csokihoz – ezt tegyük félre, és később készítsünk belőle smoothie-t vagy adjuk zabkásához), keverjünk hozzá minden más hozzávalót, és alaposan dolgozzuk össze.
Kanalazzuk 3 egyforma, kisebb desszertespohárba, és legalább 1 órára tegyük hűtőbe dermedni. (Akár azonnal is fogyaszthatjuk, de csak lehűlés után lesz igazán selymes, mousse-állagú.)
Fotók: Getty Images
@sobors.hu