Mennyei csokis-narancsos lávasüti: így lesz folyós a közepe
Pillanatok alatt összeállíthatod a lávasütit, és a sütése sem tart sokáig, ennél tökéletesebb desszertet keresve sem találsz.
Megérkezett az igazi ősz a hűvös szelekkel, esős napokkal és hideg estékkel. Ilyenkor a legjobb egy meleg takaróba burkolózva forró csokit szürcsölgetni egy jó könyv vagy film társaságában. És ha már forró csoki, készítsd el házilag a krémes italt, alább mutatunk hozzá egy szuper receptet!
Ha egy kicsit feldobnád az alapot, a csokoládé mellé keverj narancsot és fahéjat, amelyektől illatos, fűszeres és még sokkal finomabb lesz az ital. Az intenzívebb ízekért pedig kakaót is keverj a tejbe, a jó minőségű, cukrozatlan hollanddal lesz a legjobb.
Vigyázz, a tej könnyedén leég, úgyhogy alacsony lángon és folyamatosan kevergetve főzd, míg elég sűrű lesz az ízlésednek. Ha még krémesebb végeredményre vágysz, akkor pedig az itt olvasható módon sűrítheted be.
A bionarancs héjából zöldséghámozó segítségével vágjunk 3 csíkot, lehetőleg minél kevesebb fehér rész legyen rajtuk.
A tejet alacsony lángon kezdjük el melegíteni, közben kevergessük, nehogy leégjen. Mikor gyöngyözik, adjuk hozzá az összedarabolt étcsokit, várjuk meg, míg elolvad benne.
Ekkor adjuk hozzá a kakaót, a cukrot, a vaníliát, a fahéjat, a narancslevet és -héjat. Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve főzzük még 5 percig.
Vegyük le a tűzről, szedjük ki belőle a narancshéjakat, majd tejszínhabbal kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu