Narancsos forró csoki az ünnepekre: krémes és illatos

2
Nyomtatás
narancsos-forro-csokolade2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Fahéjtól és narancstól illatos ez a krémes forró csoki, ha egy kis kényeztetésre vágysz, mindenképp vedd fel a repertoárodba.

A hideg, téli idő részét képezi a krémes forró csokoládé, ünnepekkor pedig végképp kihagyhatatlan az édes kortyolnivaló. Hogy kicsit különlegesebbé tegyük az alapot, a kakaó és az étcsokoládé mellé narancshéj, narancslé és fahéj került, így még illatosabb és ünnepibb köntösben kínálhatod a forró italt.

A magas kakaótartalmú étcsokinak köszönhetően nagyon krémes lesz a végeredmény, de ha még sűrűbb, szinte kanalazható desszertre vágysz, a tej egy részét habtejszínre cserélheted, és egy kevés keményítővel is besűrítheted. Ha e mellett a megoldás mellett döntesz, itt találod meg hozzá az arányokat.

Narancsos forró csokoládé

narancsos-forro-csokolade

Hozzávalók 1 nagy bögréhez

  • 1 db bionarancs héja
  • 350 ml tej
  • 50 g étcsokoládé
  • 0.5 tk. fahéj
  • 1 ek. kristálycukor
  • 1 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 2 ek. frissen facsart narancslé
Recept idők

Elkészítés:

A narancsot mossuk meg, majd zöldséghámozó segítségével, hosszanti irányban hámozzuk le a héját. Az a jó, ha minél kevesebb fehér, kesernyés rész van a héjon.

A tejet és a narancshéjcsíkokat tegyük egy lábasba, majd kezdjük el alacsony lángon melegíteni, míg gyöngyözni nem kezd. Ekkor kapcsoljuk le a lángot, fedjük le a lábast, és hagyjuk így állni legalább 15-20 percet.

Távolítsuk el belőle a narancshéjat, majd adjuk a tejhez a darabokra vágott csokit, a fahéjat, a cukrot és a kakaóport. Tegyük a tűzre, majd közepes lángon addig melegítsük, míg a csoki el nem olvad teljesen. Közben kevergessük.

Mikor a tej gyöngyözni kezd, és a csoki elolvadt, adjuk hozzá a narancslevet, és még 2 percig főzzük gyöngyözve.

Forrón, tejszínhabbal megkoronázva kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon