Mennyei csokis desszertek minden alkalomra: 8 receptet mutatunk
Számomra az ünnepi hangulat két meghatározó illata a fahéjhoz és a csokihoz köthető. Most az utóbbiból készült mennyei süteményekből és desszertekből hoztam egy válogatást.
A hideg, téli idő részét képezi a krémes forró csokoládé, ünnepekkor pedig végképp kihagyhatatlan az édes kortyolnivaló. Hogy kicsit különlegesebbé tegyük az alapot, a kakaó és az étcsokoládé mellé narancshéj, narancslé és fahéj került, így még illatosabb és ünnepibb köntösben kínálhatod a forró italt.
A magas kakaótartalmú étcsokinak köszönhetően nagyon krémes lesz a végeredmény, de ha még sűrűbb, szinte kanalazható desszertre vágysz, a tej egy részét habtejszínre cserélheted, és egy kevés keményítővel is besűrítheted. Ha e mellett a megoldás mellett döntesz, itt találod meg hozzá az arányokat.
A narancsot mossuk meg, majd zöldséghámozó segítségével, hosszanti irányban hámozzuk le a héját. Az a jó, ha minél kevesebb fehér, kesernyés rész van a héjon.
A tejet és a narancshéjcsíkokat tegyük egy lábasba, majd kezdjük el alacsony lángon melegíteni, míg gyöngyözni nem kezd. Ekkor kapcsoljuk le a lángot, fedjük le a lábast, és hagyjuk így állni legalább 15-20 percet.
Távolítsuk el belőle a narancshéjat, majd adjuk a tejhez a darabokra vágott csokit, a fahéjat, a cukrot és a kakaóport. Tegyük a tűzre, majd közepes lángon addig melegítsük, míg a csoki el nem olvad teljesen. Közben kevergessük.
Mikor a tej gyöngyözni kezd, és a csoki elolvadt, adjuk hozzá a narancslevet, és még 2 percig főzzük gyöngyözve.
Forrón, tejszínhabbal megkoronázva kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu