Illatos, narancsos-kardamomos muffin: kevert tészta különleges kivitelben

8
Nyomtatás
narancsos-muffin2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Elronthatatlan az egyszerű kevert süti, amelyben a narancs és a kardamom íze dominál, ezek az ízesítők ünnepi hangulatot varázsolnak a konyhába.

Bár a muffin egy egyszerű kevert süti, attól függően, mivel ízesíted, nagyon különlegessé varázsolhatod: ezt a változatot illatos narancs és kardamom dobja fel, az olaj pedig nagyon omlóssá teszi a tésztát.

Mivel egy egyszerű receptről van szó, kezdők is bátran nekiállhatnak, nem lehet elrontani, csak egybe kell keverni mindent. Ha még nem próbáltad a narancs-kardamom kombinációt, itt az idő, ezzel a muffinnal érdemes kezdeni!

Narancsos-kardamomos muffin

narancsos-muffin

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 260 g búzaliszt
  • 2 tk. sütőpor
  • 1 nagy csipet
  • 150 g kristálycukor
  • 2 db tojás
  • 120 ml napraforgóolaj
  • 120 ml tej
  • 60 ml narancslé
  • 1 db bionarancs héja
  • 1 tk. őrölt kardamom
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd vajazzunk vagy béleljünk ki kapszlikkal 12 muffinformát.

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót.

Egy másik tálban keverjük habosra a cukrot a tojásokkal, majd adjuk hozzá az olajat, a tejet, a narancslevet, narancshéjat és a kardamomot.

Vegyítsük össze a száraz és a nedves hozzávalókat, majd keverjük csomómentesre a masszát.

Osszuk szét a tésztát a muffinkapszlik között úgy, hogy a formák 3/4-éig érjen, mert még nőni fognak.

Toljuk a sütőbe 20-22 percre, míg aranybarnák lesznek a szélei. Tűpróbával ellenőrizzük.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon