Narancsos kókuszgolyó egyszerűen: pillanatok alatt elkészül a finomság
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A sütés nélkül készült desszert a narancs kellemes zamatában tündököl, érdemes dupla adagban készíteni, mert nagyon kapós lesz.
A sütés nélkül készült édességeket szerintem mindenki szereti, hisz az elkészítésük gyerekjáték, az ízük pedig csodás. A sütő bekapcsolása nélkül sokféle finomság készülhet, ilyenek a pohárdesszertek vagy a kekszalapú édességek. Az egyik legnagyobb kedvenc a kókuszgolyó, melyet a retró változat helyett más ízesítésekben is érdemes felfedezni.
A narancsos kókuszgolyó különleges finomság, melynek darált keksz az alapja. A massza állaga a mascarponétól lesz lágy, a narancs pedig az ízében dominál. A kis labdák kókuszos ruhát kapnak, így látványra pont olyanok, mint a hagyományos kókuszgolyó.
Narancsos kókuszgolyó
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg mascarpone
- 5 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 darab narancs
- 15 dkg darált keksz
- kókuszreszelék a hempergetéshez
Elkészítés:
A mascarponét a cukrokkal keverjük össze, majd adjuk hozzá a narancs facsart levét és reszelt héját. Ezután a darált kekszet is dolgozzuk hozzá, majd a masszát fedjük le, és tegyük hűtőbe 1-2 órára.
A hűtőben történt pihentetés után formázzunk tetszés szerinti golyókat a masszából, majd forgassuk meg őket kókuszreszelékben. A narancsos kókuszgolyókat fogyasztásig tároljuk hűtőben.
Fotó: Getty Images