Krémes smoothie tele antioxidánssal - Télen különösen jól esik
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A hideg, borús napokon elképesztően nagy szükségünk van a vitaminokra - ezt a smoothie-t nemcsak azért érdemes elkészíteni, mert immunerősítő, hanem azért is, mert vibráló, vidám színeivel feldobja a legszürkébb reggelünket is.
A narancs és a répa mellett gyömbér kerül a smoothie-ba, enyhén csípős íze nagyon jól passzol a narancs savanykás és a répa édeskés aromájához. Ez az ital gondoskodik a napi energia- és a vitaminellátásról, egy pohár smoothie fedezi az egész napos A- és C-vitamin szükségletünket.
A gyömbér jótékony hatásairól már sokat beszéltünk itt az oldalon, de ismét hangsúlyoznám, hogy mi mindenre jó: természetes gyulladáscsökkentő, görcsoldó, vírus- és baktériumellenes hatású. Lázcsillapítás, torokfájás, gyomorfájdalom, de ízületi fájdalmak esetén is segítséget nyújt. Ha minden nap eszünk - illetve iszunk - belőle, egészen biztosan elkerülnek minket a betegségek.
A narancs magas C-vitamin, a répa kiemelkedő A-vitamin tartalma miatt nélkülözhetetlen a mindennapokból. A zöldségek és gyümölcsök nyers formában tartalmazzák a legtöbb ásványi anyagot, ezért jó döntés belőlük smoothie-t készíteni, hiszen a turmixolás során nem vesznek el az értékes vitaminok.
Narancsos-répás smoothie
Hozzávalók 2 adaghoz
- 2 darab narancs
- 1 darab répa
- 12 gramm gyömbér (friss)
- 300 gramm víz
Elkészítés:
Hámozzuk meg a narancsot, a répát és a gyömbért, vágjuk őket apró darabokra.
Tegyük a hozzávalókat egy turmixgépbe, magas fokozaton alaposan dolgozzuk össze őket. Akkor jó, ha már egyáltalán nem érezzük darabosnak.
Ízlés szerint fahéjjal megszórva kínáljuk.
Fotó: Getty Images