
Aranybarnára sült, gombával töltött csirkecombok: a töltelékből fasírt is készülhet
A sült csirkecomb mindig mennyei, bármilyen fűszerezéssel is készüljön, a legfinomabb azonban akkor lesz, ha a bőre alá töltelék is kerül.
A sült csirkecomb egyszerű és finom étel: persze még a legkönnyebben összedobható receptek közt is találni különlegesebb változatokat, ilyen ez a narancsos. A combok egy éjszakát pihennek a frissítő, fűszeres pácban, ettől lesznek ellenállhatatlanul finomak.
A narancslevet mérjük keverőtálba, majd forgassuk hozzá a reszelt héját, sót, borsot, finomra vágott mentalevelet, bazsalikomot, balzsamecetet, fokhagymát, chilit és az olajat. Ebbe a keverékbe forgassuk bele a combokat, majd fedjük le, és tegyük hűtőbe 6-8 órára.
A csirkecombokat helyezzük tepsire, majd öntsük rá a pácot, utána toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 40-45 perc alatt süssük készre (a sütési idő felénél fordítsuk meg a húst). A sütési időnél a comb mérete és a sütő is számít, akkor jó, ha szép színt kap, és finom omlósra sül.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu