Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

3
Nyomtatás
New York-i csokis keksz cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A csupa csokis keksz légmentesen tárolva egy hétig is megőrzi csodás állagát, így dupla adagban is megsütheted.

New York a világ legizgalmasabb városa, itt lakik mindenki kedvenc hálóvetője és az esténként vörös ruhában igazságot osztó, nappal a törvény nevében szolgáló Matt Murdock is. Ha pedig kedvenceink megéheznek a városban, bőven találnak valamilyen helyi finomságot, gondolj csak a New York-i pizzára vagy erre a csokis kekszre.

A New York-i keksz nagyon csokis, kívül ropogós, a belseje pedig omlós, szétolvad a szájban. A különleges textúráért a kétféle cukor és a sütés előtt történő pihentetés, pontosabban fagyasztás felel. A masszába a legjobb, ha csokipelyhet keversz, de helyette a kedvenc csokidat is bátran beledarabolhatod.

New York-i csokis keksz

New York-i csokis keksz ct

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 130 g vaj
  • 80 g kristálycukor
  • 100 g barna cukor
  • 1 darab tojás
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 300 g liszt
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 300 g csokichips
Recept idők

Elkészítés:

A vajat a kétféle cukorral keverjük habosra, ezután adjuk hozzá a tojást és a vaníliát.

A lisztet szitáljuk keverőtálba, és forgassuk hozzá a sót, sütőport és a szódabikarbónát. Ezután keverjük a tojásos keverékhez a csokipehellyel együtt.

A masszából formázzunk tetszés szerinti golyókat, amiket sorakoztassunk sütőpapírral bélelt tepsire (legyen hely bőven a kekszek közt, ne süljenek egybe).

A sütiket tegyük fagyasztóba 30 percre, majd utána toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 10-15 perc alatt süssük készre.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon