
Puha és pufi kakaós sütemény: a whoopie pie tölteléke is isteni
A whoopie pie az amerikaiak kedvenc házi készítésű töltött keksze. Eszméletlenül puha kakaós tészta édes mascarponekrémmel töltve, hamar függővé válik tőle az ember.
New York a világ legizgalmasabb városa, itt lakik mindenki kedvenc hálóvetője és az esténként vörös ruhában igazságot osztó, nappal a törvény nevében szolgáló Matt Murdock is. Ha pedig kedvenceink megéheznek a városban, bőven találnak valamilyen helyi finomságot, gondolj csak a New York-i pizzára vagy erre a csokis kekszre.
A New York-i keksz nagyon csokis, kívül ropogós, a belseje pedig omlós, szétolvad a szájban. A különleges textúráért a kétféle cukor és a sütés előtt történő pihentetés, pontosabban fagyasztás felel. A masszába a legjobb, ha csokipelyhet keversz, de helyette a kedvenc csokidat is bátran beledarabolhatod.
A vajat a kétféle cukorral keverjük habosra, ezután adjuk hozzá a tojást és a vaníliát.
A lisztet szitáljuk keverőtálba, és forgassuk hozzá a sót, sütőport és a szódabikarbónát. Ezután keverjük a tojásos keverékhez a csokipehellyel együtt.
A masszából formázzunk tetszés szerinti golyókat, amiket sorakoztassunk sütőpapírral bélelt tepsire (legyen hely bőven a kekszek közt, ne süljenek egybe).
A sütiket tegyük fagyasztóba 30 percre, majd utána toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 10-15 perc alatt süssük készre.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu