Könnyed, mégis tartalmas nizzai saláta: nyugodtan ízlésre szabható

5
Nyomtatás
nscover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A kiadós, nyári salátában főtt tojás is helyet kap, de a főzésére nagyon kell figyelni, akkor jó, ha a fehér, külső része szilárd, de a belseje folyós marad.

A nizzai saláta isteni, ráadásul nagy előnye, hogy könnyedén ízlésre szabható. Ha épp nem kapsz salátaszívet, használj jégsalátát vagy salátakeveréket, ha pedig szereted a rukkola picit kesernyés zamatát, azzal is feldobhatod.

A nizzai az egyik legbőségesebb saláta, mégis könnyű fogás, a nyári hőségben kifejezetten jólesik. Akinek van rá lehetősége, helyezze magát kényelembe a kert egy hűvösebb pontján, miközben falatozik, élvezze a zöldségek, a tojás és a mustáros öntet ízkavalkádját.

Nizzai saláta

nsct

Hozzávalók 4 személyre

Alap:

  • 8 darab újkrumpli
  • 2 marék ceruza- vagy zöldbab
  • 4 darab tojás
  • 4 darab szívsaláta
  • 1 marék olajbogyó
  • 6 darab paradicsom
  • 150 gramm olajos tonhal

Öntet:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • 2 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A burgonyát hagyjuk egészben, majd bő vízben főzzük puhára.

A kész burgonyákat hűtsük ki, majd vágjuk félbe vagy negyedekbe.

A zöldbabot főzzük puhára.

A tojásokat tegyük forrásban lévő vízbe, majd 4-5 perc alatt főzzük készre.

A tojásokat hűtsük ki, majd pucoljuk meg és vágjuk negyedekbe.

A szívsalátát, paradicsomot mossuk meg, ízlés szerint daraboljuk fel.

A tonhalat villával tépkedjük szét.

Az öntet hozzávalóit a zúzott fokhagymával és az olajos hal levével (a maradék olajjal a dobozban) keverjük egybe.

Az összes előkészített salátának valót tegyük salátástálba, forgassuk egybe, majd adjuk hozzá az öntetet.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon