10 perces paradicsomos spagetti kakukkfűvel és parmezánnal

paradicsomostésztacover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Csupán néhány alapanyagra van szükségünk, hogy pazar lakomával lepjük meg magunkat és szeretteinket.

Mi tagadás, rajongok az egyszerű, gyorsan elkészíthető fogásokért, persze azért nem mindegy, mi kerül a tányérra. Legyen gusztusos és látványos, és bár az ízek a legfontosabbak, a tálaláson is sok múlik. Bármilyen egyszerű is legyen a recept, fontos a kiváló minőség és frissesség.

Kis hazánk konyhája tele van laktató, könnyedén elkészíthető ételekkel, gondoljunk csak a krumplis tésztára vagy a paprikás krumplira, de gyakran kerül olasz fogás is a magyar asztalra. A tésztaételek verhetetlenek, de csak akkor, ha nem nehezek a gyomornak, nem zsírosak.

Ha épp nem hagyományos magyar recepten ügyködöm, szeretek valami egyszerű, mégis különleges ételt készíteni. Ez a paradicsomos tészta pont ilyen. Friss koktél- vagy datolyaparadicsom kerül a serpenyőbe, fűszeres vaj és tészta. Mivel az én családom sajtfüggő, mi bőségesen megszórjuk vele. Ez a szerethető recept 10 percen belül a tányérra kerül.

Olasz paradicsomos tészta

30415043 2335163 3e49645fe69d623ffac722b4700a7bc4 wm

Hozzávalók 4 személyre:

  • 250 gramm tészta
  • 500 gramm Koktél- vagy datolyaparadicsom
  • ízlés szerint parmezán (tetejére)
  • 50 gramm vaj
  • 2 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 1 csipetnyi kakukkfű
  • tálaláshoz petrezselyem vagy bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát sós, lobogó vízben készre főzzük.

Amíg a tészta készül, egy másik serpenyőben megolvasztjuk a vajat. Amint a vaj kap egy kis színt, belekerül az apróra vágott fokhagyma is a serpenyőbe, majd 1 perc múlva a félbevágott paradicsomokat is beletesszük. Fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel, olyan négy percig közepes lángon kevergetjük, mozgatjuk a paradicsomot, majd levesszük a tűzhelyről.

A kész tészta főzővízéből félreteszünk 1-2 kanállal, jól jön még később.

Fogjuk a kész tésztát és a paradicsomos ragut, összekeverjük, és hogy kissé krémesebb, szószosabb legyen, a főzővízből adagolunk egy keveset a tésztás keverékbe.

Parmezánnal és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük