
Sajtos tészta úgy, ahogy az olaszok szeretik: 10 perces receptet mutatunk

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Édesburgonyás curry csicseriborsóval: mogyoró roppan benne

Egyszerű répás-gyömbéres salátaöntet: bármilyen zöldséget feldob

Maradékmentő pirított rizssaláta: tápláló vacsora 20 perc alatt

Csokoládéba mártott, mogyoróvajas keksz: liszt- és cukormentes recept

Krémes, tejszínes-brokkolis csirkemell: isteni ebéd fél órán belül
A lenyűgöző, sajtban gazdag fogás tökéletes választás hétköznap esti vacsorának, pillanatok alatt elkészítheted.
A Rómából származó tésztaétel hagyományosan Pecorino Romano sajttal megszórva készül, jó sok frissen őrölt fekete borssal meghintve. Egyszerű, gyorsan elkészíthető, szerethető finomság, melyet érdemes saját ízlésre szabni. Sajtból válassz olyat, ami neked szimpatikus, akár még keverheted is őket. Tészta terén is változtathatsz, érdemes gnocchival is kipróbálni.
Ha túl unalmasnak véled, adj hozzá a tálalásnál chilipelyhet, úgy pikánsabb lesz a zamata. Az olasz sajtos tésztához remekül illik a zöldsaláta, de grillezett csirkemellet is kínálhatsz mellé.
Olasz sajtos tészta

Hozzávalók 4 személyre
- 400 g tészta (spagetti)
- só ízlés szerint
- 3 evőkanál vaj
- 200 g sajt
- őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítés:
A tésztát a csomagoláson írtak szerint bő, sós vízben főzzük ki.
A tészta főzővizéből 150-200 ml-t tegyünk félre.
A sajtot reszeljük le.
A vajat egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel, utána dobjuk rá a főtt tésztát, arra szórjuk rá a reszelt sajtot, kevergessük, míg a sajt megolvad. Ha szükséges, a tészta főzővizéből is adjunk hozzá.
Az ételt fűszerezzük frissen őrölt borssal és sóval.
Fotó: Getty Images