Krémes feta sajt olívabogyóval sütve – Izgalmas fűszerekkel készül a görög előétel
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Mézzel és fahéjjal sült birsalma: krémes lesz a sütőben
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
Rumos-gesztenyés palacsinta: a selymes krém mindent visz
Héjában sült tepsis krumpli: sajt pirul a tetejére
Vannak olyan előételek, amelyeket nyugodtan ehetsz főételként is, annyira ízletesek és táplálóak, ahogy ez a sült feta is.
Igazi mediterrán előétel ez az olívabogyós sült feta, amely gyorsan el is készül, mutatós is, és csak friss kenyér kell mellé. Csupán kétféle zöldfűszer kell hozzá, mégis elképesztő ízkavalkádot kapsz. A feta egészen krémesre sül, csak forrón rá kell kenned a friss kenyérre, és persze nem szabad elfeledkezned az olívabogyóról sem.
A feta tésztaszósznak is kiváló, ha koktélparadicsommal sütöd, majd összeturmixolva kevered össze a kifőtt tésztával.
Nagyon szeretem a görög konyhát, egy jó gyros tökéletes vacsora. Itt találsz receptet a házi verzióhoz.
Olívabogyóval sült feta sajt
Hozzávalók 2 személyre
- 200 gramm feta sajt
- 120 gramm olívabogyó (magozott)
- 50 gramm szárított paradicsom
- 30 milliliter extraszűz olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál oregánó (őrölt)
- 0.5 kávéskanál kakukkfű (őrölt)
- ízlés szerint bors
- opcionális chilipehely
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Tegyük be a fetát a tepsibe. Öntsük rá az olívaolajat, és rendezzük el körülötte a szárított paradicsomokat és az olívabogyókat.
Egy kisebb edényben keverjük össze az összenyomott fokhagymát, az oregánót, a kakukkfüvet és a borsot. Kenjük meg vele a fetát.
Süssük 15 percig.
Azonnal, melegen tálaljuk. Ha kicsit csípősebben szeretjük, morzsoljunk rá egy kevés chilipelyhet.
Fotó: Getty Images