Az omlettes tekercs sokkal finomabb, mint gyerekkorunk rántottás szendvicse

omlett-tekercs - cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha megtöltjük egy rakás jó dologgal az omlettet, aztán feltekerjük, nem csak szép lesz, de szállítható is.

Az omlett tulajdonképpen nem más, mint egy puccos rántotta.  Azon túl, hogy sokkal szebb, a rántottától teljesen különböző, szilárd és egynemű az állaga. Itt látszik a legjobban, mennyit számít egy étel esetében a textúra: a különbség csak annyi, hogy keverem vagy nem, mégis egy egészen más étel lesz a végeredmény. 

Ennek nem csak esztétikai előnyei vannak, de jelen esetben praktikus tulajdonságai is: ha az omlettet megsütjük, megtöltjük és feltekerjük, egészen jól szállítható tízórai lesz belőle, ami, mondjuk egy kihűlt rántottával ellentétben, még finom is. Szóval nem gyerekkorunk sulibüfés rántottás szendvicseire kell asszociálni itt, valami sokkal jobb dologról van szó.

Sonkás-sajtos omlett-tekercs

omlett-tekercs - 1

Hozzávalók

  • 2 darab tojás
  • 1 marék reszelt sajt
  • 2 szelet sonka
  • 3 darab olajbogyó
  • 1 csipet
  • 1 kiskanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat tálba ütjük, felverjük, sózzuk. Egy teflonserpenyőt felhevítünk, beletesszük a vajat, majd mikor elolvadt, beleöntjük a tojást. Alacsony lángon megvárjuk, míg egészen megsül, majd mikor már csak a közepén lágy, átcsúsztatjuk egy deszkára vagy tányérra az egészet. Megszórjuk a sajttal, ráfektetjük a sonkaszeleteket, megszórjuk a bogyókkal, majd ha kihűlt, feltekerjük. 

Fotó: Ács Bori/Sóbors

Ezt is szeretjük