Omlós, fűszeres sült tarja: a páctól lesz puha és ízletes a hús
A vastagabb tarjaszeleteket érdemes egy éjszakán át a pácban tartani, úgy sokkal intenzívebben fogod érezni a fűszerek kellemes zamatát.
A sertéshúsok grillezése egy kicsit macerásabb, mint a csirkéé, de ez senkit se tántorítson el attól, hogy erre adja a fejét, és a „komfortzónából” kilépve kipróbáljon valami újat, például az alábbi finom pácot!
Ezt a pácot egy baráti társaságban kóstoltam először, és azóta is előszeretettel készítem. Csupán néhány hozzávalót igényel, úgymint a mustár és a Piros Arany – no meg persze a só és a bors –, mégis egy egészen pikáns ízkombinációt hozhatunk létre.
A tarjaszeleteket fektessük egy tányérra, majd mindkét oldalukat sózzuk és borsozzuk meg.
Egy szélesebb tálba tegyük bele a mustárt és a kétféle Piros Aranyat, majd keverjük őket össze.
A kész pácban fürdessük meg jól a tarjaszeleteket, majd azokat tegyük át egy zárható, hűtőkompatibilis dobozba, és tegyük be a hűtőbe legalább 1 éjszakára pácolódni. A pácolási idő 12 órától 48 óráig is tarthat, attól függően, hogy kinek mennyi ideje van rá.
Amikor grillezésre kerül a sor, a húst közepes lángon kezdjük el sütni, egyenletes hőmérsékleten, hogy az ne száradjon ki, de rágós se maradjon. A tarjaszeletek, mérettől függően, oldalanként kb. 10-12 perc alatt sülnek át megfelelően.
Köretként zöldsalátát vagy sült burgonyát kínálhatunk mellé.
Fotó forrása: Horváth Kitti Gabriella/Sóbors
@sobors.hu