Egy vastag falú edénybe öntsük bele a cukrot, a mézet és a vizet. Ezután közepes láng felett olvasszuk össze az alapanyagokat, közben néha keverjük meg. Amikor már gyöngyözik a teteje, szép karamellás, aranybarna színt kap, akkor vegyük le a tűzhelyről. (Konyhai hőmérővel ellenőrizve 160 fokosnak kell lennie, ennek hiányában a színre hagyatkozzunk.)
A karamellhez öntsük hozzá a tejszínt és a vajat, majd tegyük vissza az edényt közepes lángra, és főzzük 10-15 percig, közben néha keverjük meg. Akkor jó, ha eléri a 120 fokot. Mérő hiányában mártsunk egy kanalat a karamellbe, ha könnyen dermed rajta, akkor jó, zárjuk el alatta a lángot.
Vegyünk elő egy tepsit vagy jénait, amelynek magas a fala (formaméret: 20x20 cm), béleljük ki sütőpapírral, majd simítsuk bele a karamellt. Ezután tegyük hűvös helyre (nem szabad hűtőbe tenni), és hagyjuk dermedni egy éjszakát.
Másnap éles késsel, tetszés szerint daraboljuk fel a finomságot.