![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Színesek, mutatósak és nagyon finomak az omlós kekszek: lepd meg velük a szeretteidet
![kkcover](https://kep.index.hu/1/0/4094/40949/409492/40949295_3124805_b6242712b2971a694c2e8127f084270b_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Az a legszebb karácsonyi ajándék, ami szívből jön, készíts mutatós kekszeket, majd tedd őket dobozba, a bájos meglepetésnek mindenki örülni fog.
Az ünnep közeledtével mindig nagy örömmel szedem elő a karácsonyi sütikiszúró készletem, alig várom, hogy mindegyiket kipróbáljam. Ilyenkor a konyhám kekszgyártó kisüzemmé válik, igyekszem minél több cuki sütisdobozt megtölteni, amelyekkel meglepem a szeretteimet.
Szerintem a linzeralapú keksz a legjobb gasztroajándék. A begyúrt, morzsaállagú tésztát 2-3, de akár még négy részre is oszthatod, igaz, ilyenkor az alapanyagok mennyiségét érdemes növelni. A tésztagombócokhoz adj ételfestéket, kakaót, rumot vagy kávét, majd a kinyújtott alapot különböző formákkal szúrd ki és süsd meg. Ha van kedved, a kész finomságokat tej- vagy fehér csokoládéba márthatod, szórhatsz rájuk ehető dekorációkat, cukorkát, gyöngyöket, kókuszreszeléket, durvára vágott diót, mogyorót. A kisült formákat édes töltelékkel is megkenheted, majd illeszd őket össze úgy, mintha linzert vagy islert készítenél. A lényeg, hogy egy alaptésztából egy kis kreativitással mennyi mindent kihozhatsz.
Pakold a finomságokat mutatós dobozba, üvegbe, tegyél rá egy kis kártyát, amelyre írj szívből jövő üzenetet: a karácsonyi keksszel biztos, hogy örömet okozol a szeretteidnek.
Omlós karácsonyi keksz
![kkct](https://kep.index.hu/1/0/4094/40949/409493/40949311_993a13d220e2454d0bcded4543f7a70a_wm.jpg)
Hozzávalók 45 darabhoz
- 350 g finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 1 csomag (7 g) vaníliás cukor
- 140 g porcukor
- 250 g vaj
- 2 darab tojássárgája
- 2 evőkanál kakaó
- lekvár ízlés szerint
- csokimáz ízlés szerint
Elkészítés:
Először a következő száraz hozzávalókat keverjük össze: liszt, sütőpor, só, vaníliás cukor, porcukor. Adjuk hozzá a hideg vajat és a tojássárgáját.
Az összedolgozott, morzsaszerű tésztát osszuk két részre. Az egyikhez keverjünk kakaót, a másikat hagyjuk simán. A tésztákat gyúrjuk gombóccá, majd csomagoljuk őket folpackba, és tegyük 1 órára a hűtőbe.
A tésztát nyújtsuk ki, szúrjuk ki tetszőleges ünnepi formákkal. A kiszúrt tésztát helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 8-12 percre.
Várjuk meg, míg a kekszek kihűlnek, majd cicomázzuk őket kedvünkre.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!