Omlós, mézes-mustáros karaj: a páctól lesz izgalmas
A szép aranybarnára sütött hús omlós és ízletes, az édes és savanykás aromák tökéletes harmóniában állnak egymással.
A sült csirkecomb megúszós fogás, hisz elég egy jó pác, amelyben néhány órát vagy egy éjszakát pihen a hús, étkezés előtt pedig mehet a sütőbe pirulni. Rengeteg izgalmas receptet ki lehet próbálni, az egyik legjobb mind közül a mustáros, tejfölös csirkecomb, mely tökéletesen omlós, szinte szétomlik a szájban.
A sütési idő utolsó 10 percében érdemes reszelt sajttal megkoronázni a combokat. Látványban és ízben is pompássá varázsolja a plusz alapanyag a sültet.
A csirkecombot tisztítsuk meg, majd mindkét oldalán sózzuk le.
A tejfölhöz adjuk hozzá a mustárt, reszelt fokhagymát, borsot és olajat, az egészet keverjük alaposan össze, majd forgassuk meg benne a húst, és fedjük le fóliával.
A lefedett húst tegyük hűtőbe egy éjszakára, majd másnap egy tepsit kenjünk ki kevés olajjal, és helyezzük rá a combokat. (Ha szükségesnek ítéljük, kevés olaj mehet még a combokra.)
A tepsibe helyezett combokat fedjük le alufóliával, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 40 percre, félidőnél fordítsuk meg a húst. Ezután távolítsuk el az alufóliát, és emeljük a sütő hőfokát 200 fokra. A húst toljuk vissza a sütőbe 5-10 percre, hogy szép színt kapjon, majd tálaljuk a választott körettel.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu