Egyszerű pác húsokhoz sörrel bolondítva: így lesz igazán szaftos és omlós a sült

spcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A sörpác elsősorban a marha- és sertéshúsnak áll jól, az ital íze átjárja a választott alapanyagot.

A húsevők jól tudják, hogy egy jó pác csodát tesz a hússal, sokkal ízletesebb, omlósabb és szaftosabb lesz a sütés során. Rengeteg pácot ki lehet próbálni, kedvelt a fokhagymás, citromos, vagy épp a csípősebb.

A sörpác pillanatok alatt elkészül, nem kell benne sok ideig pácolni a húst, 1-2 óra bőven elég neki. A sörpác marha- és sertéshúshoz illik a legjobban, de nem tiltja semmi, hogy kipróbáld szárnyassal is. A legközelebbi kerti sütögetésnél le is tesztelheted a különleges pácot.

Sörpác húsokhoz

spct

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 5 dl barna sör
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • só és bors ízlés szerint
  • 80 dekagramm marha- vagy sertéshús
Recept idők

Elkészítés:

A sört öntsük keverőtálba, adjuk hozzá az olajat és keverjük össze.

A zúzott fokhagymát, oregánót, sót és borsot is adjuk a sörös keverékhez, alaposan keverjük egybe.

Az elkészült pácba a hússzeleteket 1-2 órára tegyük bele, de egy éjszakát is pihenhet a hús a sörben. 

Utána a választott módon süssük vagy grillezzük meg.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük