
Egyszerű pác húsokhoz sörrel bolondítva: így lesz igazán szaftos és omlós a sült

A sörpác elsősorban a marha- és sertéshúsnak áll jól, az ital íze átjárja a választott alapanyagot.
A húsevők jól tudják, hogy egy jó pác csodát tesz a hússal, sokkal ízletesebb, omlósabb és szaftosabb lesz a sütés során. Rengeteg pácot ki lehet próbálni, kedvelt a fokhagymás, citromos, vagy épp a csípősebb.
A sörpác pillanatok alatt elkészül, nem kell benne sok ideig pácolni a húst, 1-2 óra bőven elég neki. A sörpác marha- és sertéshúshoz illik a legjobban, de nem tiltja semmi, hogy kipróbáld szárnyassal is. A legközelebbi kerti sütögetésnél le is tesztelheted a különleges pácot.
Sörpác húsokhoz

Hozzávalók 4 adaghoz
- 5 dl barna sör
- 4 evőkanál olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál szárított oregánó
- só és bors ízlés szerint
- 80 dekagramm marha- vagy sertéshús
Elkészítés:
A sört öntsük keverőtálba, adjuk hozzá az olajat és keverjük össze.
A zúzott fokhagymát, oregánót, sót és borsot is adjuk a sörös keverékhez, alaposan keverjük egybe.
Az elkészült pácba a hússzeleteket 1-2 órára tegyük bele, de egy éjszakát is pihenhet a hús a sörben.
Utána a választott módon süssük vagy grillezzük meg.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!