Omlós, mézes-mustáros karaj: a páctól lesz izgalmas
Cikkek
Rántott csirkemell hagymás bundában: ezután csak így készíted
Isteni, sűrű fügelekvár házilag: tartósítószer nélkül készül
Ropogós
Krémes, parmezános paradicsomleves: sütőben sült zöldség az alapja
Rusztikus áfonyás galette: alig néhány hozzávalóból készül
Puha, édesburgonyás gofri: tökéletes harapnivaló egész napra
Citromos, mustáros csirkemell: a különleges fogás egyszerűen készül
Milyen tésztával készül a baklava? Kvíz a török konyháról
A szép aranybarnára sütött hús omlós és ízletes, az édes és savanykás aromák tökéletes harmóniában állnak egymással.
Ez a mennyei sült hús akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét. Ha időd engedi, a balzsamecetes, mézes keverékben akár egy teljes éjszakán át pihenhet a hús, úgy sokkal intenzívebb lesz az íze. Ha nem kedveled a mustár pikáns ízét, akkor egy teáskanál cukrot is keverj hozzá, úgy kicsit ellensúlyozhatod az erősségét.
Sütésnél arra figyelj, hogy a húst ne szárítsd ki, akkor jó, ha puha, szaftos. A hús sütési idejénél meghatározó, hogy milyen idős volt az állat, annál több időbe telik, míg puhára sül. Karaj helyett tarjából is készülhet a mézes-mustáros szelet, úgy készítve még szaftosabb lesz.
Mézes-mustáros sertéskaraj
Hozzávalók 8 szelethez
- 8 evőkanál olaj
- 3 evőkanál mustár
- 8 szelet sertéskaraj
- só és bors ízlés szerint
- 0.8 dl balzsamecet
- 2 evőkanál méz
- 4 evőkanál vaj
- 1 ág rozmaring
Elkészítés:
Az olajat, mustárt, sót, borsot keverjük egybe.
A hússzeleteket kicsit klopfoljuk ki (nem kötelező!), enyhén kenjünk a szeletekre a mustáros keverékből, majd tegyük félre a hűtőbe minimum 30 percre, de akár egy egész éjszakára.
A balzsamecetet keverjük össze a mézzel, forraljuk egybe, majd adjuk hozzá a vajat és a rozmaringot.
A hússzeleteket forgassuk meg a balzsamecetes, mézes keverékben, majd forró serpenyőben 12-16 perc alatt süssük készre, közben forgassunk rajta. Sütés közben locsolgassuk a páccal.
A megsült húst 5 perc pihentetés után tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!