Omlós, mézes-mustáros karaj: a páctól lesz izgalmas

mmkcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A szép aranybarnára sütött hús omlós és ízletes, az édes és savanykás aromák tökéletes harmóniában állnak egymással.

Ez a mennyei sült hús akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét. Ha időd engedi, a balzsamecetes, mézes keverékben akár egy teljes éjszakán át pihenhet a hús, úgy sokkal intenzívebb lesz az íze. Ha nem kedveled a mustár pikáns ízét, akkor egy teáskanál cukrot is keverj hozzá, úgy kicsit ellensúlyozhatod az erősségét.

Sütésnél arra figyelj, hogy a húst ne szárítsd ki, akkor jó, ha puha, szaftos. A hús sütési idejénél meghatározó, hogy milyen idős volt az állat, annál több időbe telik, míg puhára sül. Karaj helyett tarjából is készülhet a mézes-mustáros szelet, úgy készítve még szaftosabb lesz.

Mézes-mustáros sertéskaraj

mmkct

Hozzávalók 8 szelethez

  • 8 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál mustár
  • 8 szelet sertéskaraj
  • só és bors ízlés szerint
  • 0.8 dl balzsamecet
  • 2 evőkanál méz
  • 4 evőkanál vaj
  • 1 ág rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

Az olajat, mustárt, sót, borsot keverjük egybe.

A hússzeleteket kicsit klopfoljuk ki (nem kötelező!), enyhén kenjünk a szeletekre a mustáros keverékből, majd tegyük félre a hűtőbe minimum 30 percre, de akár egy egész éjszakára.

A balzsamecetet keverjük össze a mézzel, forraljuk egybe, majd adjuk hozzá a vajat és a rozmaringot.

A hússzeleteket forgassuk meg a balzsamecetes, mézes keverékben, majd forró serpenyőben 12-16 perc alatt süssük készre, közben forgassunk rajta. Sütés közben locsolgassuk a páccal.

A megsült húst 5 perc pihentetés után tálaljuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük