Omlós tőkehalfilé tavaszi salátaágyon: 30 perces ebéd

3
Nyomtatás
omlos-tökehalfile
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A hal nemcsak finom, de egészséges is, éppen ezért, most egy gyorsan elkészíthető, ízletes tőkehalreceptet mutatunk, ami tavaszi zöldségágyon sül, és mindössze 30 percet kell rászánnod.

A halfogyasztás mértékével és gyakoriságával sajnos még mindig hadilábon állunk, de ezen talán változtathat egy ízletes és könnyen elkészíthető tőkehalfilé!

Ráadásul nem csak úgy magában készül a hal, hiszen mindez egy finom zöldségágyon sül vajpuhára, majd friss, ropogós salátával kínáljuk.

Omlós tőkehalfilé

omlos-tokehalfile

Hozzávalók 4 személyre

A halhoz:

  • 1 ek. citromhéj
  • 0.5 db biocitrom
  • 150 g koktélparadicsom
  • 0.5 db lila hagyma
  • 50 g olajbogyó
  • 0.5 tk.
  • 0.25 tk. bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. petrezselyem
  • 4 szelet tőkehalfilé
  • 2 ek. olívaolaj

A tálaláshoz:

  • 1 csomag saláta
Recept idők

Elkészítés:

A citrom egyik felét reszeljük le, a másikat vágjuk fel vékony karikákra. A lila hagymát tisztítsuk meg és vágjuk fel szeletekre. A petrezselymet öblítsük le és aprítsuk fel.

A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Készítsünk elő egy nagy tepsit.

A tepsiben terítsük szét a koktélparadicsomokat, a lila hagymát és az olívabogyót.

Hintsük meg az egészet ízlés szerint sóval és borssal, majd mehet rá a felkarikázott citrom és a citrom reszelt héja. Préseljük rá a fokhagymát és szórjuk rá a felaprított petrezselymet is, locsoljuk rá az olívaolajat. Óvatosan forgassuk össze a hozzávalókat, majd egyengessük el egy rétegben.

A tőkehalfilét hintsük meg egy-egy csipet sóval és borssal, majd fektessük rá a zöldségágyra. Süssük az egészet előmelegített sütőben kb. 15-20 percig.

Vegyük ki a sütőből, majd ízlés szerint szórjuk meg friss petrezselyemmel.

Tálaljuk melegen, színes salátaágyra fektetve.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon