
Afrikai harcsafilé rántva: gyors ebéd az egész családnak
Halat enni mindig jó, noha mi, magyarok mégis keveset fogyasztunk belőle. Hogy legyen motivációd, ezúttal egy könnyen elkészíthető afrikai harcsafilé receptjét mutatjuk.
A halfogyasztás mértékével és gyakoriságával sajnos még mindig hadilábon állunk, de ezen talán változtathat egy ízletes és könnyen elkészíthető tőkehalfilé!
Ráadásul nem csak úgy magában készül a hal, hiszen mindez egy finom zöldségágyon sül vajpuhára, majd friss, ropogós salátával kínáljuk.
A citrom egyik felét reszeljük le, a másikat vágjuk fel vékony karikákra. A lila hagymát tisztítsuk meg és vágjuk fel szeletekre. A petrezselymet öblítsük le és aprítsuk fel.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Készítsünk elő egy nagy tepsit.
A tepsiben terítsük szét a koktélparadicsomokat, a lila hagymát és az olívabogyót.
Hintsük meg az egészet ízlés szerint sóval és borssal, majd mehet rá a felkarikázott citrom és a citrom reszelt héja. Préseljük rá a fokhagymát és szórjuk rá a felaprított petrezselymet is, locsoljuk rá az olívaolajat. Óvatosan forgassuk össze a hozzávalókat, majd egyengessük el egy rétegben.
A tőkehalfilét hintsük meg egy-egy csipet sóval és borssal, majd fektessük rá a zöldségágyra. Süssük az egészet előmelegített sütőben kb. 15-20 percig.
Vegyük ki a sütőből, majd ízlés szerint szórjuk meg friss petrezselyemmel.
Tálaljuk melegen, színes salátaágyra fektetve.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu