![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Foszlós pizza őszi kiadásban, sütőtökkel és karamellizált hagymával: a feltéttől lesz különleges
![pizza3](https://kep.index.hu/1/0/4026/40264/402643/40264349_3072653_51fdd04638aed726bb280ee1ba520a42_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Mennyei ebéd, laktató vacsora, de akár reggeli is lehet a zöldséges pizza, másnap is ugyanolyan finom lesz, nem árt neki az idő.
Nem éppen megszokott alapanyagok kerülnek a pizzára, de mennyei lesz a végeredmény, tökéletes harmóniában állnak egymással az ízek, nagyon jól működnek együtt a hozzávalók. Az édeskés sütőtök és karamellizált hagyma, a sós feta sajt és a picit savanykás paradicsom találkozásából ízbomba fogás születik, mindenképp érdemes kipróbálni.
A pizzatésztát és a paradicsomszószt is érdemes házilag készíteni, de ha időszűkében vagy, jó minőségű boltit is használhatsz. Amin azonban nem lehet időt spórolni, az a karamellizált hagyma, akkor lesz igazán finom a pizza, ha tényleg édesre és aranybarnára sült zöldség kerül rá. Ezzel a módszerrel picit meggyorsíthatod a folyamatot, de még így is rá kell szánni jó pár percet.
Ha szereted a spenótot, azt is tegyél a pizzára, ha pedig van otthon, diót is szórj rá. Ha igazi ínyenc vagy, mézet is csurgathatsz a megsült tészta tetejére.
Pizza őszi kiadásban
![pizza4](https://kep.index.hu/1/0/4026/40264/402643/40264359_b614a7526d56ee8576c2b74b47a930ee_wm.jpg)
Hozzávalók 8 szelethez
Sült sütőtök:
- 800 gramm sütőtök
- 2 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint só, bors
Karamellizált hagyma:
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál barna cukor
- 2 evőkanál vörösbor
Pizza:
- 1 darab pizzatészta (recept a leírásban)
- 300 gramm paradicsomszósz
- sült sütőtök
- karamellizált hagyma
- 30 gramm bébispenót
- 200 gramm mozzarella (lágy)
- 100 gramm feta sajt
- friss bazsalikom (tálaláshoz)
Elkészítés:
Pizzatészta:
Készítsük el a pizzatésztát e szerint a recept szerint.
Amíg kel a tészta, készítsük elő a feltéteket.
Sült sütőtök:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
A tököt hámozzuk meg, vágjuk hosszában félbe, kaparjuk ki belőle a magokat. Vágjuk falatnyi kockákra.
Tegyük egy sütőpapírral bélelt sütőlapra a sütőtökkockákat úgy, hogy ne fedjék egymást, majd öntsünk rájuk egy kevés olívaolajat, sózzuk, borsozzuk őket. Alaposan forgassuk egybe.
Toljuk a sütőbe kb. 40 percre, félidőben forgassuk át a kockákat. Ha megpuhult a tök, vegyük ki, tegyük félre.
Karamellizált hagyma:
Amíg sül a tök, készítsük el a hagymát. Pucoljuk meg őket, majd vágjuk félbe, utána vékony szeletekre.
Egy serpenyőben forrósítsunk olívaolajat, dobjuk rá a hagymát. Kezdjük el dinsztelni, majd 5 perc után adjuk hozzá a cukrot. Időközönként megkeverve karamellizáljuk további 5 percig. Ekkor öntsük rá a bort. Keverjük át, majd néha megkeverve karamellizáljuk tovább 20-25 percig, míg puha és aranybarna nem lesz.
Melegítsük elő a sütőt 230 fokra.
A tésztát nyújtsuk egészen vékonyra, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt sütőlapra.
Oszlassuk el rajta a paradicsomszószt, majd mehet rá a spenót, a hagyma, a sütőtök, végül a kétfelé sajt, a mozzarella szeletekben, a feta morzsolva.
Nagyjából 10 percig süssük, majd friss bazsalikommal tálaljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!