A nyár legfinomabb pizzája padlizsánból készül – Szénhidrátmentes finomság sok sajttal

ppcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A gusztusos minipizzák alapja padlizsán, amit paradicsomszósszal és sajttal sütünk meg - persze bátran lehet gazdagítani sonkával vagy szalámival a szénhidrátszegény finomságot.

A forró nyári napokon igyekszünk könnyű, gyomorkímélő ételeket fogyasztani. Ilyenkor sok esetben zöldségből készül a menü, még az olyan nagy kedvenceket is, mint a pizza, kicsit könnyebbre szabjuk - jelen esetben tészta helyett padlizsánra pakoljuk a paradicsomos, sajtos feltétet.

A padlizsánalappal készült pizza gyorsan elkészül, mivel nem kell a tészta dagasztásával és kelesztésével foglalkoznunk, ráadásul szénhidrátszegény, ezért fogyókúrába is beilleszthető finomság, amit bűntudat nélkül falatozhatunk.

Padlizsánpizza

ppct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 darab padlizsán
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 150 gramm sűrített paradicsom
  • ízlés szerint só és bors
  • 40 dekagramm sajt
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • olívaolaj kevés
Recept idők

Elkészítés:

Megmossuk a padlizsánt, a két végét levágjuk, majd ujjnyi szeletekre vágjuk. A padlizsánkarikákat enyhén olajozott, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.

A sűrített paradicsomot tálba öntjük, belekeverjük a fűszereket, pár csepp olívaolajat, majd ízlésünk szerint a padlizsánra kenjük, sajttal megszórva, 180 fokos előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük