Padlizsántekercs dupla adag nyúlós sajttal: fenséges tepsis fogás

padlizsáncover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Paradicsomos, nagyon sajtos padlizsánrolád, nincs benne hús, de őszintén megvallva nem is hiányzik belőle. Izgalmas, látványos fogás, amit percek alatt eltüntet a család az asztalról.

A padlizsánrolád vagány előétel, amit most a legegyszerűbb módon fogunk elkészíteni: ezt a receptet bátran tovább fokozhatjuk, például a paradicsom passatát 4-6 gerezd fokhagymával összefőzhetjük. Az olaszos hangulat megteremtéséhez a töltelék fűszerezésénél a bazsalikom és oregánó használata kötelező. A passatából valószínűleg maradni fog, tegyük hűtőbe, 1-2 nap múlva használjuk fel.

A roládok sajtos töltelékébe érdemes spenótot vagy bazsalikomot, esetleg finomra aprított petrezselymet tenni. A töltés előtt a vékony szeleteket pár percre sütőbe toljuk, de meg is grillezhetjük: erre feltétlenül szükség van, mivel a padlizsán sok vizet tartalmaz, ráadásul nyersen megtörhet a húsa. A sütés során megszabadul a víztől és könnyedén lehet vele dolgozni.

Padlizsánrolád sajttal

padlizsánct

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 darab padlizsán
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 15 dekagramm ricotta
  • 1 darab tojás
  • 15 dekagramm mozzarella
  • 10 dekagramm parmezán
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 csokor petrezselyem vagy bazsalikom
  • 1 üveg paradicsom passata (400g)
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A megmosott padlizsán végeit levágjuk, majd a lehető legvékonyabb szeletekre vágjuk hosszában.

Előveszünk egy nagyobb tepsit, 1 evőkanál olajat elkenünk benne, majd a padlizsánszeleteket belehelyezzük, 180 fokos légkeveréses sütőbe toljuk 4-5 percre.

A sajtokat lereszeljük (1-2 marékkal félreteszünk belőle), egy nagy tálba tesszük, adunk hozzá 1 marék finomra vágott bazsalikomot vagy petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojást és az 1 evőkanál tejfölt, majd alaposan összekeverjük a tölteléket.

Előveszünk egy másik hőálló tálat (tepsi vagy jénai is lehet), 2-4 evőkanál paradicsom passatát eloszlatunk benne.

A kihűlt padlizsánszeleteket elkezdjük betölteni a sajtos töltelékkel, majd szorosan feltekerjük és a paradicsomos edénybe helyezzük. A tekercsek tetején 2-3 (vagy több) evőkanál passatát oszlatunk el, a maradék sajttal megszórjuk, majd sütőbe toljuk, 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. Tálalásnál kevés friss reszelt sajtot vagy bazsalikomot, esetleg petrezselymet használjunk.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük