Padlizsántekercs dupla adag nyúlós sajttal: fenséges tepsis fogás

padlizsáncover
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Paradicsomos, nagyon sajtos padlizsánrolád, nincs benne hús, de őszintén megvallva nem is hiányzik belőle. Izgalmas, látványos fogás, amit percek alatt eltüntet a család az asztalról.

A padlizsánrolád vagány előétel, amit most a legegyszerűbb módon fogunk elkészíteni: ezt a receptet bátran tovább fokozhatjuk, például a paradicsom passatát 4-6 gerezd fokhagymával összefőzhetjük. Az olaszos hangulat megteremtéséhez a töltelék fűszerezésénél a bazsalikom és oregánó használata kötelező. A passatából valószínűleg maradni fog, tegyük hűtőbe, 1-2 nap múlva használjuk fel.

A roládok sajtos töltelékébe érdemes spenótot vagy bazsalikomot, esetleg finomra aprított petrezselymet tenni. A töltés előtt a vékony szeleteket pár percre sütőbe toljuk, de meg is grillezhetjük: erre feltétlenül szükség van, mivel a padlizsán sok vizet tartalmaz, ráadásul nyersen megtörhet a húsa. A sütés során megszabadul a víztől és könnyedén lehet vele dolgozni.

Padlizsánrolád sajttal

padlizsánct

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 darab padlizsán
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 15 dekagramm ricotta
  • 1 darab tojás
  • 15 dekagramm mozzarella
  • 10 dekagramm parmezán
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 csokor petrezselyem vagy bazsalikom
  • 1 üveg paradicsom passata (400g)
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A megmosott padlizsán végeit levágjuk, majd a lehető legvékonyabb szeletekre vágjuk hosszában.

Előveszünk egy nagyobb tepsit, 1 evőkanál olajat elkenünk benne, majd a padlizsánszeleteket belehelyezzük, 180 fokos légkeveréses sütőbe toljuk 4-5 percre.

A sajtokat lereszeljük (1-2 marékkal félreteszünk belőle), egy nagy tálba tesszük, adunk hozzá 1 marék finomra vágott bazsalikomot vagy petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojást és az 1 evőkanál tejfölt, majd alaposan összekeverjük a tölteléket.

Előveszünk egy másik hőálló tálat (tepsi vagy jénai is lehet), 2-4 evőkanál paradicsom passatát eloszlatunk benne.

A kihűlt padlizsánszeleteket elkezdjük betölteni a sajtos töltelékkel, majd szorosan feltekerjük és a paradicsomos edénybe helyezzük. A tekercsek tetején 2-3 (vagy több) evőkanál passatát oszlatunk el, a maradék sajttal megszórjuk, majd sütőbe toljuk, 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. Tálalásnál kevés friss reszelt sajtot vagy bazsalikomot, esetleg petrezselymet használjunk.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük