Pankomorzsában sült mézes-mustáros csirkecsíkok: a hús vajpuha lesz

6
Nyomtatás
pankomorzsaban-sult-csirke
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A méz és a mustár kombinációja az utóbbi időben igen népszerűvé vált. Ennek apropóján ezúttal egy mézes-mustáros, pankomorzsában sült csirkemellet készítettünk el.

A méz és a mustár ötvözése az 1970-es, 80-as években vált igazán népszerűvé. A csirke önmagában, sóval és borssal ízesítve is finom, de ha mézes-mustáros bevonattal ruházod fel, nemcsak jó íze lesz, de a hús is extrán szaftos marad. 

A pácot elkészítheted akár egy nappal előre is, hogy a csirkemellcsíkok minél több időt tölthessenek el benne. Ezután már csak pankomorzsába kell belehempergetni, és mehet is a sütőbe. 

Pankomorzsában sült csirke

pankomorzsaban-sult-csirke

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 ml repceolaj
  • 100 g pankomorzsa
  • 3 ek. méz
  • 3 ek. dijoni mustár
  • 680 g csirkemell
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Az olajat forrósítsuk fel egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a pankomorzsát és egy teáskanál sót, és pirítsuk meg, közben kevergessük. Mikor aranybarna a morzsa, húzzuk le a tűzről.

A kész morzsát öntsük át egy kisebb tálba, és tegyük félre hűlni.

Egy közepes tálban készítsük el a pácot, a mézet és a mustárt keverjük össze.

A csirkemelleket klopfoljuk ki vékonyra, majd vágjuk fel kb. 1,5 cm vastag csíkokra. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg a csirkemellcsíkokat, majd adjuk hozzá a mézes-mustáros páchoz és alaposan keverjük vele össze. Lefedve tegyük a hűtőbe 2 órára.

A pácból kivéve, a csirkemellcsíkokat egyenként hempergessük meg a pankomorzsás keverékben, majd tegyük őket egymástól néhány cm távolságban egy lapos, sütőpapírral kibélelt tepsibe.

A sütőt melegítsük elő 200 fokra.

Ezután a morzsába öltöztetett csirkemellcsíkokat süssük kb. 10-15 percig az előmelegített sütőben. Félidőnél nyugodtan megfordíthatjuk a csíkokat, hogy minden oldaluk egyenletesen süljön meg.

Tálaljuk egy finom mártogatóssal, vagy akár egy salátával.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon