Ropogós, fűszeres rántott karaj: pankomorzsa és parmezán borítja
Kívül ropogós és izgalmas, belül omlós és fűszeres sertéskarajt tehetsz az asztalra, ha megfogadsz pár tanácsot.
A méz és a mustár ötvözése az 1970-es, 80-as években vált igazán népszerűvé. A csirke önmagában, sóval és borssal ízesítve is finom, de ha mézes-mustáros bevonattal ruházod fel, nemcsak jó íze lesz, de a hús is extrán szaftos marad.
A pácot elkészítheted akár egy nappal előre is, hogy a csirkemellcsíkok minél több időt tölthessenek el benne. Ezután már csak pankomorzsába kell belehempergetni, és mehet is a sütőbe.
Az olajat forrósítsuk fel egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a pankomorzsát és egy teáskanál sót, és pirítsuk meg, közben kevergessük. Mikor aranybarna a morzsa, húzzuk le a tűzről.
A kész morzsát öntsük át egy kisebb tálba, és tegyük félre hűlni.
Egy közepes tálban készítsük el a pácot, a mézet és a mustárt keverjük össze.
A csirkemelleket klopfoljuk ki vékonyra, majd vágjuk fel kb. 1,5 cm vastag csíkokra. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg a csirkemellcsíkokat, majd adjuk hozzá a mézes-mustáros páchoz és alaposan keverjük vele össze. Lefedve tegyük a hűtőbe 2 órára.
A pácból kivéve, a csirkemellcsíkokat egyenként hempergessük meg a pankomorzsás keverékben, majd tegyük őket egymástól néhány cm távolságban egy lapos, sütőpapírral kibélelt tepsibe.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
Ezután a morzsába öltöztetett csirkemellcsíkokat süssük kb. 10-15 percig az előmelegített sütőben. Félidőnél nyugodtan megfordíthatjuk a csíkokat, hogy minden oldaluk egyenletesen süljön meg.
Tálaljuk egy finom mártogatóssal, vagy akár egy salátával.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu