Mézes-mustáros pácban sült karaj: vajpuha és szaftos lesz a hús

mezes-karaj2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A pikáns mézes-mustáros pác adja meg a hús karakterét, szépen rápirul a külsejére, a maradékból pedig ízletes szósz születik.

Ha a néha már unalmas csirkemell helyett valamilyen más húst készítenél, a karaj az egyik legjobb választás: pillanatok alatt megsül, rengetegféleképpen ízesíthető és nagyon szaftos marad. Az alábbi receptben mézes-mustáros pácot kap, így nemcsak isteni lesz, de nagyon omlós is. 

Érdemes a marinádban legalább fél órát állnia, hogy a hús jól átvegye az ízeket, illetve a pác is aranyat ér, ki ne öntsd utána! Lassú tűzön főzve ízletes, sűrű szósz lesz belőle, amely az omlós, szaftos karaj tökéletes megkoronázása!

Mézes-mustáros sült karaj

mezes-karaj

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg szeletelt sertéskarajfilé
  • 80 g méz
  • 2 ek magos mustár
  • 2 ek mézes (édes) mustár
  • 2 ek almaborecet
  • 1 ek szójaszósz
  • 4 gerezd reszelt fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors
  • 0.5 tk chilipehely
  • 2 ek olívaolaj (a sütéshez)
Recept idők

Elkészítés:

A húson és az olajon kívül keverjünk össze minden más hozzávalót egy tálban. Kóstoljuk meg, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Tegyük a húst a pácba, alaposan forgassuk vele egybe. Fedjük le, tegyük a hűtőbe legalább 30 percre.

Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben. A húst vegyük ki a pácból, csöpögtessük le róla a felesleges marinádot.

Tegyük a karajt a forró olajba, majd oldalanként 4-5 percig süssük. Tegyük félre pihenni.

A megmaradt pácot öntsük egy kis lábasba, majd folyamatos kevergetés mellett főzzük addig, míg sűrű szósz lesz belőle.

A megsült karajt a szósszal kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük