Mézes-mustáros pácban sült karaj: vajpuha és szaftos lesz a hús
A pikáns mézes-mustáros pác adja meg a hús karakterét, szépen rápirul a külsejére, a maradékból pedig ízletes szósz születik.
Ha a néha már unalmas csirkemell helyett valamilyen más húst készítenél, a karaj az egyik legjobb választás: pillanatok alatt megsül, rengetegféleképpen ízesíthető és nagyon szaftos marad. Az alábbi receptben mézes-mustáros pácot kap, így nemcsak isteni lesz, de nagyon omlós is.
Érdemes a marinádban legalább fél órát állnia, hogy a hús jól átvegye az ízeket, illetve a pác is aranyat ér, ki ne öntsd utána! Lassú tűzön főzve ízletes, sűrű szósz lesz belőle, amely az omlós, szaftos karaj tökéletes megkoronázása!
Mézes-mustáros sült karaj
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg szeletelt sertéskarajfilé
- 80 g méz
- 2 ek magos mustár
- 2 ek mézes (édes) mustár
- 2 ek almaborecet
- 1 ek szójaszósz
- 4 gerezd reszelt fokhagyma
- ízlés szerint só, bors
- 0.5 tk chilipehely
- 2 ek olívaolaj (a sütéshez)
Elkészítés:
A húson és az olajon kívül keverjünk össze minden más hozzávalót egy tálban. Kóstoljuk meg, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tegyük a húst a pácba, alaposan forgassuk vele egybe. Fedjük le, tegyük a hűtőbe legalább 30 percre.
Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben. A húst vegyük ki a pácból, csöpögtessük le róla a felesleges marinádot.
Tegyük a karajt a forró olajba, majd oldalanként 4-5 percig süssük. Tegyük félre pihenni.
A megmaradt pácot öntsük egy kis lábasba, majd folyamatos kevergetés mellett főzzük addig, míg sűrű szósz lesz belőle.
A megsült karajt a szósszal kínáljuk.
-
2024-03-04 09:32:01
-
2024-03-01 06:30:02
-
2024-02-29 08:32:01
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!