
Vajpuha csirkemell bazsalikomos-paradicsomos szószban főzve: tejszín teszi krémessé
Egy hosszú és fárasztó nap után is összedobhatod ezt az egyserpenyős csirkemellet, a szósznak köszönhetően biztosan nem lesz száraz a hús.
A paradicsomos csirkeragu egy tartalmas, gyors ebéd vagy vacsora lehet! Ha nem bírja a gyomrod a paradicsom savasságát, egy csipetnyi szódabikarbónát és cukrot tegyél a raguba, esetleg valamilyen tejterméket, úgy nem lesz vele gondod.
A receptben csirkemellet ajánlunk, de csirkecombfilét is használhatsz. Hogy mediterrán hangulata legyen, adj hozzá bazsalikomot, oregánót és egy kevés balzsamecetet. Ha pedig még tartalmasabban kínálnád, akkor mehet bele bébispenót vagy olívabogyó.
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.
A húst tetszőlegesen vágjuk kockákra vagy csíkokra. A megtisztított hagymát vágjuk finomra.
A paradicsomot mossuk meg, majd vágjuk félbe.
Egy magas falú edényben hevítsünk kevés olajat, majd dobjuk rá az előkészített hagymát, és dinszteljük üvegesre. Ezután keverjük hozzá az előkészített húst, és 15-20 percig pirítsuk, közben gyakran kevergessük, és ízesítsük sóval, borssal, majoránnával és fokhagymával. Ezután dobjuk rá a paradicsomot, majd 4-5 perc után a paradicsompassatát, és rottyanásig főzzük.
Az elkészült ragut tésztával kínáljuk, ha szeretnénk, szórjunk rá finomra vágott petrezselymet is. Tészta helyett pedig bagettel, bulgurral vagy rizzsel is tálalhatjuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu