Kiadós, de könnyed paradicsomos csirkeragu: finom ebéd gyorsan

1
Nyomtatás
Paradicsomos csirkeragu cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A gusztusos ebéd vagy vacsora néhány hozzávalóból, egyszerűen készül, kicsit hasonlít a pörkölthöz, de annál könnyebb.

A  paradicsomos csirkeragu egy tartalmas, gyors ebéd vagy vacsora lehet! Ha nem bírja a gyomrod a paradicsom savasságát, egy csipetnyi szódabikarbónát és cukrot tegyél a raguba, esetleg valamilyen tejterméket, úgy nem lesz vele gondod.

Így is lehet!

A receptben csirkemellet ajánlunk, de csirkecombfilét is használhatsz. Hogy mediterrán hangulata legyen, adj hozzá bazsalikomot, oregánót és egy kevés balzsamecetet. Ha pedig még tartalmasabban kínálnád, akkor mehet bele bébispenót vagy olívabogyó.

Paradicsomos csirkeragu

Paradicsomos csirkeragu ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 g tészta
  • 70 dkg csirkemell
  • 2 fej hagyma
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • kevés olaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál majoránna
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 700 g paradicsompassata
  • 1 csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.

A húst tetszőlegesen vágjuk kockákra vagy csíkokra. A megtisztított hagymát vágjuk finomra.

A paradicsomot mossuk meg, majd vágjuk félbe.

Egy magas falú edényben hevítsünk kevés olajat, majd dobjuk rá az előkészített hagymát, és dinszteljük üvegesre. Ezután keverjük hozzá az előkészített húst, és 15-20 percig pirítsuk, közben gyakran kevergessük, és ízesítsük sóval, borssal, majoránnával és fokhagymával. Ezután dobjuk rá a paradicsomot, majd 4-5 perc után a paradicsompassatát, és rottyanásig főzzük.

Az elkészült ragut tésztával kínáljuk, ha szeretnénk, szórjunk rá finomra vágott petrezselymet is. Tészta helyett pedig bagettel, bulgurral vagy rizzsel is tálalhatjuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon