Félórás koktélparadicsomos frittata friss spenóttal – Laktató reggeli vagy könnyed ebéd
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A frittata receptje egyáltalán nincs kőbe vésve, mindenki azzal gazdagítja a tojást, amit szeret - vagy ami éppen a hűtőben lapul.
Az olaszok omlettje, a frittata igazi maradékmentő, szinte bármit tehetünk a tojásos alapba. Az alábbi verzióba újburgonya, koktélparadicsom és bébispenót került, így egy laktató, mégis könnyed fogás született.
Fontos, hogy a zöldségeket elő kell készíteni: a burgonyát meg kell főzni, a hagymát karamellizálni, a spenótot fonnyasztani. Érdemes olyan serpenyőben pirítani a zöldségeket, amit utána a sütőbe is be tudunk tolni, de ha nincs ilyenünk, az sem baj, kanalazzuk át a zöldségeket egy jénaiba vagy bármilyen más sütőformába.
Amellett, hogy rendkívül egyszerű ételről van szó, nagyon látványos is, ezzel biztosan elkápráztatjuk a vendégeinket. A tökéletes otthoni brunch kihagyhatatlan eleme, de nem csak reggelire, egy könnyedebb nyári ebédnek is el tudom képzelni.
Paradicsomos frittata
Hozzávalók 4 személyre
- 300 gramm újkrumpli
- 8 darab tojás
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 120 gramm bébispenót
- 200 gramm koktélparadicsom
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
Az újburgonyát főzzük puhára lobogó vízben, majd pucoljuk meg, vágjuk kisebb kockákra. A hagymát hámozzuk meg, vágjuk vékony szeletekre. A tojásokat verjük fel, sózzuk, borsozzuk. A koktélparadicsomokat vágjuk félbe.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, majd dobjuk rá az összeszelt hagymát, sózzuk, addig dinszteljük, míg teljesen puha, picit karamellizált nem lesz.
Adjuk a krumplit és a spenótot is a hagymához, pár percig kevergessük, míg a spenót össze nem esik. Kapcsoljuk le alatta a lángot. Ha olyan serpenyőben készítettük, amit sütőben is lehet használni, hagyhatjuk benne a hagymás keveréket, de ha nem, kanalazzuk át a krumplis alapot egy jénaiba vagy más sütőformába. Oszlassuk el szépen a tál aljában, hogy mindenhova jusson belőle.
Öntsük a tojást a spenótos-hagymás keverékre, majd szórjuk bele a félbevágott paradicsomokat is.
Tegyük a sütőbe, majd kb. 15 percig süssük, míg a teteje aranybarna nem lesz.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors